اگر می خواهیم بدانیم تابع امر و هدایت خدا هستیم یا نه ؟ باید نگاه کنیم ببینیم که ترس و غم و غصه از ما دور شده و به آرامش رسیدن را چشیده ایم یا نه ؟
انک لا تهتدی من احببت و لکن الله یهدی من یشاء (ای پیامبر تو هر کس را که بخواهی نمی توانی هدایت کنی و اما خدا هر کس را که خواست هدایت می کند)
إن علینا للهدی ( همانا هدایت بر عهده ماست ) _قرآن کریم
در قرآن کریم کسانی معرفی شده اند که از آرامش برخوردارند .اولین گروه اینها هستند : سوره مبارکه بقره آیه 38_ فمن تبع هدای فلا خوف علیهم و لا هم یحزنون ( هر کس از هدایت من پیروی کند نه ترس ونه غم و غصه دارد _ رسیدن به آرامش _).
بشر در زمین که ظلمت دارد احتیاج به نور دارد که این نور هدایتی است که در این آیه اشاره شده و همزمان با هبوط آدم بر زمین هدایت هم بوده است و نتیجه هدایت یعنی رسیدن به آرامش. چهار مصداق برای هدایت در قرآن بیان شده است : اول _ شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس _ پس اولین هدایت قرآن است و تمسک به آن هدایت را به ارمغان می آورد و پیروی از هدایت یعنی رسیدن به آرامش . دنیا لیل است ... ودراین تاریکی شب ممکن است انسان ناخواسته یا خواسته به دیگران ظلمی کند ، و ظرفی را بشکند پا روی کسی که در تاریکی معلوم نیست بگذارد و هزار مورد دیگر ... و تنها در این ظلمت نور و روشنایی مایه نجات از اینها است ، اصلا تاریکی مایه نگرانی و نور آرامش را به ارمغان می آورد . علامت پیروی از هدایت و منفصل شدن از پیروی نفس ، خداحافظی با کلمه " به نظر من است " است ، و "من" از بین می رود.
مصداق دوم هدی : در روایات به اهل بیت تعبیر شده و الآن امام زمان هدی و منبع آرامش هستند و همه ائمه هدایت هستند و تمسک به آنها یعنی رسیدن به آرامش .
امام زمان را فقط در دوران ظهور باید با آرامش و علم اون حضرت شناخت.
مصداق سوم : در قرآن به مکه اشاره شده است . مسجد الحرام و مقام ابراهیم و مکه و منا و صفا و مروه همه هدی هستند و مخزن آرامش ، که همه اینه البته یک باطنی هم دارد که حضرت امیر فرمود أنا بیت الله ، و فرمود نحن کعبه . الآن مکه کعبه اسلام و اجسام است و کربلا کعبه ایمان و قلوب است و سر اینکه در روایات داریم که حضرت حجت قبله را به سوی کربلا میگردانند این است که مردم همه حسینی می شوند نه اینکه ظاهر قبله عوض شود . تعبیر رسول اکرم در کتاب کامل الاسلام از کربلا این است که فرمودند : کربلا قبة السلام . لذا رفتن به کربلا شرط ندارد ، حضرت صادق فرمودند کسانی که فقریند سالی یکبار و کسانی که غنی هستند سالی دو بار به کربلا بروند .
مصداق چهارم هدی خداوند در قرآن به تورات و انجیل اشاره کرده است _ و أنزل التورات و الانجیل هدی للناس _ یعنی ما باید اول اینها را هم قبول کرده باشیم و اصلا یکی از نشانه های متقین ، یؤمنون من قبلک است . البته نه تورات و انجیل تحریف شده فعلی بلکه تورات و انجیلی که در آن اسامی مبارک حضرت محمد و مهدی و علی آورده شده است .
هر کس پیروی کند از این هدایت ها پس نه ترس و نه غم و غصه ای خواهند داشت . پیامبر یه جایی نشسته بودند و سلمان که پیامبر فرمود سلمان از لقمان بهتر است آمدند خدمت حضرت رسول و دیدند که جناب امیرالمؤمنین هم حضور دارند به حضرت گفتند من در راه که آمدم یک جا پا بیشتر نبود و حضرت فرمودند من پایم را دقیقا در جای پای پیامبر گذاشته بودم ، این معنای هدایت است .
قرآن در مورد ثمره پیروی از هدایت اینها است : اول برداشته شدن ترس ، محبت حضرت امیر حلقه های در بهشت است پس باید سفت چسبید به این حلقه های بهشت . همچنین هر کس از هدایت خدا پیروی کرد غم و غصه اش هم از بین میرود . و سوم اینکه فمن تبع هدای فلا یضل و لا یشقی یعنی اینکه نه دیگر گمراه می شود و نه شقی خواهد شد . کسانی که نگران عاقبت به خیری هستند نگاه کنند ببینند که حضرت امیر را دوست دارند یا نه ؟ محبت اهل بیت در موقع مردن به تعبیر امام صادق به فریاد انسان میرسد ، محبت با پیروی ، یعنی قبول هدایت و پیروی از آن .
فردی آمد خدمت امام صادق و گفت دعا کنید ما هم برویم بهشت . حضرت فرمود ما دعا می کنیم خدا شما را از بهشت بیرون نکند ، گفت منظور شما چیست ؟ فرمود مگر شما ما را دوست ندارید ، گفت : بله . فرمودند محبت ما یعنی بهشت . یعنی الآن بهشت هست و نقد است و نسیه نیست ، یعنی الآن ما از آتش دوریم و آرامش داریم، اگر هر کدام ما الآن در سرور و بهجتیم این همان اثرات محبت است .
امام صادق علیه السلام فرمود تفسیرٌ هُدی علی علیه السلام ، تفسیر هدی یعنی اطاعت از علی و در نتیجه رسیدن به آرامش .
کسانی که هدایت خدا را تابع شدند آرامش دارند و خداوند را بزرگ میدانند لتکبرو الله ... و در آخر هم نتیجه اش شکرگذاری و دل آرامی انسان است .
سخنان استاد گرانقدر حجه الاسلام معمار
لینک های مرتبط :
قلب و نفس مؤمن و قلب و نفس کافر
رسیدن به آرامش – نفس و ترس از مرگ
ادامه دارد ...
سخنرانی استاد گرامی معمار
زیارت صوتی جمعه امام زمان به صورت فلش زیبا - زیارت شما قبول - یا امام زمان در این روز که صاحبش تویی بنده مهمان توام و در این روز جمعه توقع است که ظهور تو اتفاق بیافتد
السلام علیک یا حجه الله فی ارضه السلام علیک یا عین الله فی خلقه
کد زیارت صوتی جمعه امام زمان - محسن فرهمند
ترجمه این ذکر شریف : (( یا کاشف الکرب عن وجه الحسین اکشف کربی بحق اخیک الحسین ))
(( ای برطرف کننده غم و اندوه از روی حسین بحق برادرت حسین ، اندوه و مشکل من را برطرف کن ))
یا سیدی ، یا کاشف الکرب ، جمع الله بیننا و بینک و بین رسوِله و اولیائه فی منازل المخبتین
و خدای ارحم الراحمین ما و شما را و رسولش و اولیائش را در منازل بهشتی با هم جمع کند.
یا کاشف الکرب عن وجه الحسین ، یا مولای انت باب الحوائج و انا مخزن الحوائج ، پس بحق برادرت اکشف کربی .
ذکر با کرامت یا کاشف الکرب عن وجه الحسین که برای توسل به حضرت باب الحوائج سفارش شده را با اخلاص و با طهارت در یک مکان پاک 133 مرتبه به عدد اسم شریف آن حضرت تکرار نمایید و حاجات خود را به درگاه آن باب حاجات ببرید و بگویید : یا کاشف الکرب اگر مصلحت ما و رضایت الهی در برآورده شدن آن حاجت است ، بحق الحسین و بحق وجه الحسین حاجاتمان را برآورده نمایید.
توصیه های شهدای گرانقدر میهن اسلامی ایران
1- برادرانم را سفارش میکنم که همه توان خود را به کار برند در جمع کردن بین دل و زبان هنگام تلاوت قرآن و سایر اذکار در رکوع و سجود و دیگر حالات و به این قانع نباشند که فقط جسمشان در حضور خدا باشد و حضور قلب نداشته باشند. هر چه اعضای بدن خود را در غیر نماز از کارهای بیهوده باز دارند، در نماز هم همانقدر حضور قلب خواهند داشت.
2- از برادرانم میخواهم که با زبان و قلب خدا را یاد کنند. در مجالس و محافل، هنگام راه رفتن و به خصوص به وقت غذا خوردن و وضو ساختن، چه شیطان بر انسان ذاکر، هنگام غذا خوردن و وضو ساختن کمتر وارد میشود و وسوسهاش در نماز کم میشود.
3- برادران را به مداومت بر طهارت سفارش میکنم، سزاوار است که انسان همیشه با وضو باشد؛ چرا که وضو سلاح مومن است.
4- حتیالمقدور رو به قبله بنشیند و در هر مجلسی که رو به قبله ننشیند معتقد باشد که فضیلتی از او فوت میشود. در هر مجلسی بر این باور باشد که گویا پیامبراکرم صلیالله علیه واله حضوردارد تا در گفتار و کردارش ادب را رعایت کند، و با وضو رو به قبله به خواب رود.
5- از نافعترین توصیهها، شب زندهداری و تهجّد است که شیوه صالحان است؛ صالحان هیچ شبی را بینماز نافله صبح نمیکنند؛ گاه در آغاز شب، گاه نیمه شب و گاه پایان شب.
6- دوست دارم هیچ روز و شبی بر برادرانم نگذرد مگر اینکه برگذشته متأسف باشند و در پیشگاه خدا بر اینکه به درجات عالی دست نیافتهاند غبطه خورند.
7- یاد مرگ آدمی را در نیل به حقایق بندگی کمک میکند. از پیامبر اکرم صلیالله علیه واله پرسیدند: آیا کسی با شهیدان محشور میشود؟ پیامبر پاسخ داد: بلی، کسی که هر روز بیست بار یاد مرگ کند. مرگ آرزوها را کوتاه و عمل را نیکو کند.
مدتی این مثنوی تاخیر شد
بعد از مدتی وقفه باز به مباحث شیرین قرآنبی باز می گردیم
درسوره مبارک انفال آیه زیبایی است که پیامبر رحمت(ص)را مایه امان زمین معرفی می کند .وقتی مشرکین قرآن را افسانه خواندند از پیامبر خواستند اگر این قرآن از جانب خدا وحق است سنگی از آسمان برسرشان ببارد ! کار آدمی دراستکبار به آنجا می رسد که حاضر نیست "حق"را بپذیرد وحتی برای این تکبر جان می دهد !!!!!!!!!!!
قرآن پاسخ می دهد ای پیامبر مادام تو درمیان این امت هستی عذاب برآنها نازل نمی شود "وما کان الله معذبهم وانت فیهم"تو امان زمینی وتا تو درمیان مردم باشی از عذاب خبری نیست .
علی (ع) فرمود :خدا دوامان درزمین داشت یکی از میان مردم رفت (پیامبر رحمت(ص) )از دومی غفلت نکنید که آن استغفار است .
درادامه آیه خداوند امان دوم را هم مطرح کرد که "ماکان الله معذبهم وهم یستغفرون" تامردم به استغفار مشغولند عذاب خدا نمی آید .
روزگاری است که ...
بزرگراههای وسیعتر بنا کردهایم اما تنگنظرتر شدهایم؛
ساختمانهای بلندتر ساختهایم اما افق دیدمان کوتاهتر شده است.
تنها به زندگی، سالهای عمرمان را افزودهایم و نه زندگی را به سالهای عمرمان؛
تا ماه رفته و برگشتهایم اما حاضر نیستیم برای یک آشنا از یک سوی خیابان به آن سو برویم؛
زمانه ما
زمانه انسانهای بلند قامت اما کوتهنظر و دونهمت است.
زمانه تحصیلات عالیه و خلقیات دانیه است.
زمانه ارقام، اعداد و کمیات است و نه اصول و ارزشها!
عصرِ ما،
عصر خانههای شیکتر و رویاییتر اما خانوادههای از هم دور و همخانههایی ناآشنا است!
عصری است که دغدغهها و چالشهای بیشتری داریم اما نیایش و مناجات کمتری داریم.
پیامکها را در لحظه میگیریم و برای دیگران میفرستیم اما پیامهای روشن آسمانی را نمیگیریم.
اما این سزاوار ما نیست.
زندگی فقط زنده ماندن نیست، بلکه زنجیرهای از لحظههای ناب رویش و رویش دوباره است. این رویش محتاج هوای پاک و تازه است. هوای تازه معنویت، زیبایی، دانایی و نیکویی. پنجرهای گشوده باید که چنین هوایی را فراهم آورد .
قرآن درسوره مبارکه انفال پس از بررسی زوایای جنگ بدر درسهای مهمی را برای مسلمانان می شمارد که درنبردهای آینده از آن بهره گیرند .این نکات گرچه برای جنگ مطرح شده اما رموز موفقیت درتمام صحنه های زندگی ومقابله با مشکلات است .
1- "فاثبتو" ثبات قدم ،ایستادگی واستقامت اولین رمز پیروزی است.
2-"فاذکروالله کثیرا" یاد بسیار خدا که اعم از یاد قلبی وزبانی است بلکه بیشتر ذکر قلبی مراد است .بدون این ذکر توان ثبات قدم واستقامت را نخواهید داشت .
3"اطیعوا الله ورسوله"عدم تخطی از رهنمود های خدا وپیامبرش شمارا به مقصد می رساند .خروج از این اطاعت است که پیروزی بدر را به شکست احد تبدیل کرد .
4-"ولاتنازعو" (نزع چیزی را از ریشه کندن است )نگذارید اختلافات شما را به جایی برساند که یکدیگر را ریشه کن کنید ! به یکدیگر پشت نکنید .که نتیجه این نزاع ،سست شدن وازبین رفتن شوکت شماست .
5-"واصبروا" ترک نزاع واختلاف به این آسانی نیست .نیاز به صبر وشکیبائی دارد ،تصمیمی میطلبد که به جای آن که بر آمده از غضب وشهوت باشد از عقل ومنطق برآید .
6-"ولاتکونوا کالذین خرجوا من دیارهم بطرا ورئا الناس" خروج وحرکت شما برای سرمستی وریا وخود نمایی نباشد که خروجی با این مقدمه محکوم به شکست است .
هفت نصیحت • گشاده دست باش، جاری باش، کمک کن (مثل رود) • باشفقت و مهربان باش (مثل خورشید)• اگرکسی اشتباه کرد آن رابه پوشان (مثل شب) • وقتی عصبانی شدی خاموش باش (مثل مرگ) • متواضع باش و کبر نداشته باش (مثل خاک) • بخشش و عفو داشته باش (مثل دریا ) اگر می خواهی دیگران خوب باشند خودت خوب باش (مثل آینه) |