سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
کاربر(2)
لینک دلخواه نویسنده

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

صفحات اختصاصی
 
sitemap
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :90
بازدید دیروز :25
کل بازدید :341647
تعداد کل یاداشته ها : 1567
103/9/6
2:14 ص

شلیک موفق سامانه‌های موشکی راپیر و FM80

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر حمید ارژنگی در ادامه مرحله دوم رزمایش مدافعان آسمان ولایت 3 با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سیستم پدافند هوایی کشور به خصوص سیستم‌های برد کوتاه که شامل سیستم‌های موشکی و سیستم‌های توپخانه‌ای است در سراسر کشور مستقر شده‌اند.

ارژنگی با بیان اینکه سامانه‌های موشکی برد کوتاه راپیر و سامانه پدافندی FM80 پس از بهینه‌سازی امروز با موفقیت شلیک شدند، تصریح کرد: موشک‌های برد کوتاه تا ارتفاع بیش از 10 هزار پا که بخشی از برد متوسط را نیز شامل می‌شود، تست خواهند شد.
 
پدافند FM80


سخنگوی رزمایش مدافعان آسمان ولایت 3 همچنین گفت: این 2 سامانه کاملا بهینه‌سازی شده و مجهز به فاصله‌یاب لیزری و سیستم الکترواپتیک هستند.

وی تاکید کرد: این 2 سامانه پس از بررسی‌ها و تلاش‌های متخصصین کاملا متحول شده‌اند و از لحاظ توانمندی، قابل مقایسه با سامانه‌ راپیر و FM80 معمولی نیستند.
 
FM80


ارژنگی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در این رزمایش از سیستم‌های مخابراتی لیزری‌ هم استفاده کرده‌ایم، افزود: این سیستم‌ها در صنایع دفاعی داخل کشور ساخته شده و در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته است.

سخنگوی رزمایش مدافعان آسمان ولایت3 در پایان خاطرنشان کرد: امکان جمینگ بر روی این سیستم‌ها وجود ندارد زیرا این سیستم‌ها به صورت لیزری عمل می‌کنند.

  
  
سردار عزت‌الله بیگی از فرماندهان پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران در گفت‎وگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با اشاره به عملکرد موفق یگان‌های پدافندی کشور در رزمایش بزرگ مدافعان آسمان ولایت3 در خصوص عملکرد یگان‌های پدافندی نیروی هوافضای سپاه گفت: این بخش در زمینه‌های مقابله با اهداف برد کوتاه، متوسط و بلند دارای تجهیزات خوبی است که این تجهیزات توسط متخصصان داخلی بخش صنعت دفاعی ساخته و در اختیار ما قرار گرفته است.

* تجهیزات و روش‌های مقابله با موشک کروز را در اختیار داریم

بیگی با اشاره به اهمیت مقابله با موشک‌های کروز در تهاجمات احتمالی نیز تصریح کرد: با توجه به رفتار موشک کروز و شناختی که از آن داریم، مقابله با موشک کروز باید با روش‌های خاص و با به‎کارگیری تجهیزات مختص به آن صورت بگیرد که این تجهیزات می‌تواند در زمینه موشکی و یا توپخانه‌ای باشد که در بخش پدافند نیروی هوافضای سپاه این تجهیزات و روش‌ها وجود دارد.
 


وی به وجود سامانه‌های با حجم آتش بالا در مقابله با موشک‌های کروز اشاره کرد و افزود: علاوه بر این، ما از سامانه های مربوط به کشف، رهگیری و مقابله با تهدیدات کروز نیز برخوردار هستیم که این سامانه ها در این رزمایش مورد تست و ارزیابی قرار گرفتند.

* به‎کارگیری سامانه‌های با حجم آتش بالا در رزمایش مدافعان آسمان ولایت3

این فرمانده پدافندی نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: در این رزمایش سلاح‌های دیگری در زمینه مقابله با کروز و یا سامانه‌هایی مانند تور ام1 و سامانه‌های توپخانه‌ای با حجم آتش زیاد که بهینه شده و ارتقا یافته‌اند نیز مورد تست و ارزیابی قرار گرفت که برخی از آنها مانند سامانه تور ام 1 در گذشته نیز آزمایش و به‏کارگیری شده بود.

* یگان‌های پدافندی نیروهای مسلح تحت کنترل شبکه یک‎پارچه عمل می‌کنند

بیگی با بیان اینکه امروز بحمدالله انسجام و هماهنگی مناسبی بین یگان‌های پدافندی کشور اعم از ارتش و سپاه و ناجا وجود دارد، خاطرنشان کرد: پدافند مانند یک زنجیره است که اگر در برخی جاها این زنجیر از هم گسسته شود ما در زمینه دفاع با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی افزود: به همین دلیل یگان‌های پدافندی نیروهای مسلح در 4 زمینه کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام اهداف، تحت کنترل شبکه یک‎پارچه قرار دارند که این شبکه می‌تواند این زنجیره‌های پدافندی را به یکدیگر متصل کند.

* به‏کارگیری بسیجیان آموزش‌دیده در گردان‌های پدافندی

این فرمانده پدافندی نیروی هوافضای سپاه همچنین به استفاده از نیروهای بسیج در بخش پدافندی اشاره کرد و گفت: همان‎طور که ما در جنگ تحمیلی نیز متکی به همین نیروهای بسیج مردمی بودیم، امروز هم در بخش پدافند از همین ظرفیت استفاده می‌کنیم.

بیگی اضافه کرد: به همین خاطر نیروهای بسیج در قالب گردان‌های پدافندی آموزش دیدند و این آموزش هرساله تحت عنوان طرح نظیر به نظیر ادامه داشته به طوری که با گذشت دو سه سال، این نیروهای بسیجی توانسته‌اند به حد بالایی از توانمندی پدافندی دست پیدا کنند.

وی تصریح کرد: از آنجایی که کشور ما دارای تنوع جغرافیایی زیادی از کویر و دریا گرفته تا مناطق کوهستانی است، شاید در برخی مناطق ما از نظر استفاده از سامانه‌های راداری با مشکل روبرو شویم که به همین منظور دیده‌بان‌های زبده و آموزش دیده در تمامی این نقاط که دشمن احتمال بدهد می‌تواند از آنجا نفوذ کند، مستقر هستند.

این فرمانده بخش پدافند نیروی هوافضای سپاه تاکید کرد: در صورت هرگونه تهاجم احتمالی، دشمن قادر نخواهد بود بداند که در چه مناطقی و چگونه با او مقابله می‌شود و این یکی از ویژگی استفاده از ظرفیت بالای بسیج است.

بیگی اضافه کرد: البته استفاده از نیروهای بسیج تنها محدود به بخش دیده‌بانی نبوده و همان‎طور که گفته شد در بخش تجهیزات و استفاده از سامانه‌ها نیز با توجه به آموزش‌های داده شده، در صورت نیاز از نیروهای بسیج‌ استفاده خواهد شد.

* سه پیام رزمایش پدافند هوایی در بخش داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی

وی در پایان افزود: رزمایش بزرگ مدافعان آسمان ولایت3 دارای سه پیام برای مردم کشور، کشورهای منطقه و در سطح بین‌المللی است که در بخش داخلی، مردم عزیز ما می‌توانند مطمئن باشند که فرزندان آنها در پدافند هوایی در آمادگی صددرصد برای هرگونه دفاع از مناطق حساس و جای جای کشور عزیزمان هستند.

این فرمانده بخش پدافند نیروی هوافضای سپاه افزود: در سطح منطقه نیز قطعا ایران قدرتمند و آماده، ضامن حفظ امنیت کشورهای دیگر نیز خواهد بود در حقیقت پیام صلح و امنیت را برای منطقه در پی دارد.

بیگی با بیان اینکه تاریخ نشان داده هیچ‎گاه ایران شروع کننده هیچ تجاوزی علیه دیگران نبوده، اظهار داشت: پیام این رزمایش برای دشمنان فرامنطقه‌ای نیز پیام بازدارنگی و اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی است.

  
  

شلیک موفق سامانه موشکی مرصاد

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، در سومین روز و دومین مرحله از رزمایش بزرگ پدافند هوایی با عنوان مدافعان آسمان ولایت 3 که در گستره کل جغرافیای جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است سامانه موشکی ارتفاع متوسط مرصاد با موفقیت به سمت یک فروند هواپیمای بدون سرنشین شلیک و این هواپیما را منهدم کرد.

امیر حمید ارژنگی سخنگوی رزمایش مدافعان آسمان ولایت 3 با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در این رزمایش با تایید این خبر گفت: سامانه بومی پدافند هوایی مرصاد که امروز در یکی از مناطق برگزاری رزمایش مورد تست قرار گرفت، کاملا بومی ، دیجیتال بوده و قابلیت مقابله با انواع جنگ الکترونیک را داشته و امروز در یگان‌های مختلف قرار گاه پدافند هوایی به کار گیری می‌شود.
موشک مرصاد

وی شبکه پذیری را ویژگی‌ منحصر به فرد این سامانه پدافندی دانست و گفت: سامانه پدافندی مرصاد قابلیت اتصال به شبکه راداری و شبکه زمین به هوای پدافندی را نیز دارد.

به گزارش فارس تحرک بالا، قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک و شبکه شدن با دیگر سامانه‌های راداری و پدافندی و نیز طی کلیه مراحل تحقیق طراحی و تولید سامانه موشکی مرصاد از جمله مزیت‌های سامانه نسبت به مشابه تعبیه خود است.

استفاده از رادارهای بومی و دیجیتال با قابلیت شبکه شدن این امکان را به شبکه یکپارچه پدافندی کشور می‌دهد که بتواند در تمامی لایحه‌ها، حافظ حریم هوایی کشور باشد.

  
  
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار محمدحسن منصوریان معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در دومین روز برگزاری رزمایش مدافعان آسمان ولایت3 در جمع خبرنگاران، در خصوص نقش پدافند هوایی در ایجاد امنیت ملی گفت: امروزه حملات هوایی در شرایطی که کشورهای دارای تکنولوژی و قدرت برتر در حداقل زمان ممکن عکس‌العمل نشان بدهند و با استفاده از قدرت هوایی اراده خود را به طرف مقابل نشان دهند. لذا تاثیر پدافند هوایی در جنگ‌های نوین نقش بی‌نظیر و بی‌بدیلی است.

وی با اشاره به اینکه وظیفه ایستادگی در مقابل تهاجمات هوایی برعهده پدافند هوایی قرار دارد، تصریح کرد: پدافند هوایی باید بتواند قدرت هوایی دشمن را کاهش دهد.
 
موشک S200


معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: همه مسئولان نظام به ویژه مقام معظم رهبری به دنبال این هستند که پدافند هوایی کشور بتواند در مقابل تهدیدات کشورهای متخاصم بایستد.

منصوریان اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های این رزمایش وسعت آن است که کل کشور را شامل می‌شود و ویژگی دیگر این است که هر نیرویی که با پدافند هوایی ارتباط دارد امروز وارد صحنه رزمایش شده و مشارکت می‌کند و این نیروها همگی در کنترل عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی که در قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) متمرکز است، فعالیت می‌کنند تا با هم هماهنگ شده و سطح آمادگی‌ها را بالا ببرند.

وی ادامه داد:‌ کار دیگری که در این رزمایش صورت می‌گیرد ایجاد تعریف منطقی بین پدافند عامل و غیرعامل است که تاکنون جدا از هم فعالیت می‌کردند ولی امروز به این نتیجه رسیدیم که باید تعریف منطقی رابطه‌ای بین این دو پدافند ایجاد کنیم تا پدافند هوایی بهتری داشته باشیم.

منصوریان با بیان اینکه از هر دو پدافند عامل و غیرعامل در طراحی‌های عملیاتی استفاده خواهیم کرد، گفت: باید پتانسیل‌های پدافند غیرعامل و عامل را به خوبی شناسایی کنیم تا در دفاع مؤثرتر باشیم.

وی افزود: همه نیروهای سپاه، بسیج، ناجا و ارتش با محوریت قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) در این رزمایش شرکت کرده‌اند.

منصوریان در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تجهیزات پدافند هوایی کشور گفت:‌ عمده تجهیزات پدافند هوایی امروزه در معرض بهینه‌سازی متخصصان کشور قرار گرفته است و باید امروزه به بومی‌سازی تجهیزات بیشتر توجه کنیم زیرا اتکا به کشورهایی که تجهیزات پدافند را می‌فروشند، در زمان جنگ کار درستی نیست و تدبیر فرمانده معظم کل قوا این بوده که همه تجهیزات بومی شود و البته خوشبختانه در بخش‌هایی نیز به خودکفایی کامل رسیده‌ایم.

معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به دستاوردهای جدید پدافند هوایی تصریح کرد: پدافند هوایی کشور به تجهیزاتی دست یافته که قادر خواهند بود در صحنه‌های تهدید هوایی مداومت و ماندگاری خود را حفظ کنند.

منصوریان در پایان با تقسیم‌بندی تهدیدات به سه نوع برد کوتاه، برد متوسط و برد بلند گفت: بیشترین تلاش ما در بخش تهدیدات برد متوسط صورت می‌گیرد و در بحث تهدیدات برد بلند که سهم بسیار کمتری نسبت به برد متوسط و برد کوتاه دارد، کارهای بزرگی با استفاده از مراکز علمی و صنایع داخلی انجام شده است.

وی همچنین گفت: سامانه موشکی S200 توسط متخصصان داخلی بهینه شده و اخیرا نیز این سامانه با موفقیت مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.

  
  
ALARM که مخفف واژه Air Launched Anti-Radiation Missile به معنای موشک فراصوت ضد رادار هوا پرتاب میباشد یک موشک بریتانیایی است که وظیفه آن مقابله با رادار های دشمن در عملیات سرکوب پدافند هوایی یا SEAD میباشد. 

                  موشک ضد رادار بریتانیایی ALARM

هم اکنون سه کشور بریتانیا و عربستان و برزیل از این موشک بهره میبرند.

وزارت دفاع بریتانیا در اواخر سال 1982 درخواستی مبنی بر نیاز به یک موشک جدید ضد تشعشع را از طرف ارتش این کشور دریافت کرد و بر این اساس نیاز خود را اعلام کرد.

در این حین دو پیشنهاد مطرح شد که اولی موشک ALARM ساخت شرکت British Aerospace Dynamics و دومی موشک HARM ساخت شرکتهای Texas Instruments و Lucas Aerospace بود.

پس از بررسی های گوناگون Michael Heseltine وزیر دفاع وقت بریتانیا در 29 جولای سال 1983 موشک ALARM را برنده مناقصه اعلام کرد. 

               موشک ضد رادار بریتانیایی ALARM

پیشنهاد اولیه برای این موشک تعداد 750 موشک بود که توسط نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا (RAF ) مطرح شد.

پروسه انتخاب و مناقصه بسیار بحث برانگیز و جنجالی بود چون از طرفی وزیر دفاع بریتانیا مایل بود تا ساخت این موشک توسط صنایع نظامی خود بریتانیا انجام بپذیرد و از طرفی شرکت آمریکایی این امر را نمیپذیرفت و میخواست تا این مراحل در آمریکا و در واقع در کارخانه های خود این شرکت انجام شود و در واقع به همین دلیل بود که ALARM برنده مناقصه اعلام شد.

در اوایل سال 1986 شرکت BAe بریتانیا متوجه شد که اداره تدارکات ارتش بریتانیا Royal Ordnance مشکلاتی در توسعه و ساخت موتور این موشک که Nuthatch نام داشت دارد و به همین جهت شروع به بررسی راه های گوناگونی کرد تا این مشکل را بر طرف کند.
در سال 1987 شرکنت BAe موتور Nuthatch را با یک موتور ایمن تر که توسط شرکت Bayern-Chemie طراحی و ساخته شده بود جایگزین کرد. 

                    موشک ضد رادار بریتانیایی ALARM

با توجه به هزینه اولیه ای که توسط منابع دولتی بریتانیا 200 میلیون پوند برآورد شده بود شرکت BAe مذاکراتی را شروع کرد تا بتواند این مبلغ را به 400 میلیون پوند برساند که همین موضوع باعث وقفه 2 ساله ما بین سالهای 1988 تا 1990 در توسعه و تولید انبوه این موشک شد.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد این موشک شلیک کن و فراموش کن دو مرحله ای بودن آن است که در این حالت که در اصطلاح loiter یا تاخیر نامیده میشود موشک نخست به ارتفاع 13 کیلومتری صعود میکند و در صورتی که رادار دشمن خاموش شد به صورت سقوط آزاد با چتر آرام پایین می آید و هنگامی که رادار دوباره روشن گردید موتور دوم روشن شده و سریعا موشک را به سمت هدف به پیش میبرد. 
 
               موشک ضد رادار بریتانیایی ALARM

خصوصیات          

عملکرد: موشک ضد رادار برای سرکوب پدافند هوایی

کشور سازنده: انگلیس

شرکت سازنده: MBDA

طول: 4.24 متر

قطر: 23 سانتیمتر

وزن: 268 کیلوگرم

برد : 93 کیلومتر

عرض بالها: 73 سانتیمتر

سرعت: 2455 کیلومتر بر ساعت

پیشرانه: راکتی دو مرحله ای سوخت جامد Bayern Chemie

کلاهک: از نوع انفجاری شدید به همراه فیوز تاخیری

نوع فیوز: لیزری

سیستم هدایت: جستجو گر غیر فعال راداری

پلتفرم: جنگنده های تایفون و تورنادو و جگوار نیروی هوایی سلطنتی

سال ورود به خدمت: 1954


? منبع: 

? نویسنده:محمدرضا


  
  

معرفی موشک فوق مدرن بولاوا Bulava/RSM-56

هم اکنون مرجله جدیدی در ساخت سلاح هسته ای استراتژیک روسی ویژه پرتاب از دریا فرا رسیده. فرمانده کل نیروی دریایی روسیه اعلام کرده بود که تولید انبوه موشک استراتژیک دریایی "بولاوا-ام" (طبق طبقه بندی غربی SS-NX-30) آغاز شده است. این موشک پیشرفته روسی از خانواده موشکهای بالستیک قاره پیماست که منحصرا از زیردریایی شلیک میشود و جدیدترین و مدرن ترین موشک قاره پیما یی است که تابه حال برای شلیک از زیردریایی طراحی و ساخته شده است .

به گفته کارشناسان موشکی روسیه این موشک سوخت جامد ، از نظر طراحی و تکنولوژی بر اوج قله رده بندی موشکهای بالستیک قرار دارد .

به گفته مقامات ارشد موشکی روسیه این موشک از نظر تکنولوژی ساخت کاملا در برابر طرح سپر ضد موشکی امریکا که در حال اجرای ان می باشد مصونیت دارد و این طرح نمی تواند در برابر این موشک و موشکهای سری TOPOL-M واکنش خاصی نشان دهد .

توانایی موشک در انجام مانور تا رسیدن به هدف یکی از راههای گریز موشک از هواپیماهای رهگیر ضد موشک تا رسیدن به فاز پایانی شلیک می باشد . اما فاز پایانی مهمترین مرحله یک موشک بالستیک است و برای افزایش شانس رسیدن موشک به هدف در این فاز اقدامات و تمهیدات ویژه ای اندیشیده شده است .

مهمترین اقدام پوشاندن کلاهک موشک با پوشش خاصی است که ان را در برابر مواد شیمیایی ، اشعه رادیو اکتیو ، تداخلات الکترومگنتیک ( EMP ) و پارازیتهای رادیویی و مزاحمتهای فیزیکی مصون نگه می دارد . تا قبل از این موشکهایی که ساخته می شدند با یک انفجار اتمی در فاصله حتی 10 کیلومتری و رسیدن تشعشعات به کلاهکشان از کار می افتادند ( یکی از راههای از بین بردن موشکهای بالستیک یک انفجار اتمی در ارتفاع بالا و از کار انداختن ان توسط تشعشعات است این روش از روشهای اولیه و پایه برای از بین بردن موشک قبل از رسیدن به محدوده هدف است )

                                        

کشنده های بولاول

اما این موشک طوری طراحی شده است که قابلیت ایستادگی و مقاومت در برابر چنین انفجارهای اتمی را حتی تا فاصله 500 متری خود نیز دارد . و رهگیری ان تا هنگامی که فاز پایانی ان به اتمام نرسیده است به خاطر قابلیت مانور زیاد ان بسیار مشکل است . و تا زمانیکه این حرکت ادامه دارد رهگیری و انهدام ان مشکل است .

تکنولوژی موشک SS-NX-30 از لحاظ ساخت همانند موشک SS-27 است و تنها فرق این دو ، کاهش اندک برد نهایی موشک SS-NX-30 است که برد ان را به 10 هزار کیلومتر رسانده است و دلیل این کاهش ، انطباق موشک با شلیک از زیردریایی می باشد . فرق دیگر نیز طبق گزارشات در کلاهک انهاست که موشک Bulava میتواند کلاهکهای اتمی 550 کیلو تنی حمل کند . تعداد دقیق کلاهکهایی که این موشک حمل می کند مشخص نیست اما گفته میشود کلاهکها هر یک دارای سیستمی هستند که می توانند با ایجاد چند کلاهک مجازی در دید رادارهای دشمن ، انها در رهگیری به اشتبان بیاندازند .

سیستم هدایت کلاهکها توسط کامپیوتر است که با ماهواره GLOSNASS هدایت را انجام می دهد . این سیستم ناوبری میزان دقت این کلاهکها را به حدود 350 متر رسانده است . البته به گفته برخی سایتها این دقت از این مقدار هم بیشتر است .

این موشک روی رزم ناوهای استراتژیک زیر دریایی از نوع پروژه 955 "بوری" کار گذاشته می شود. سه فروند از این نوع زیردریایی با نام های "یوری دلگاروکی"، "ولادیمیر مونوماخ" و "الکساندر نفسکی" استفاده خواهند شد.

"یوری دلگاروکی" اولین فروند از این نوع رزم ناوهایی است که باید در عرشه خود دوازده موشک SS-NX-30 را جای دهد. در ابتدا برای دلگاروکی و رزم ناوهای مشابه آن، موشک "دی-19 ام" تحت عنوان "بارک" در دفتر طراحی میاسکی ساخته شده بود. اما معلوم شد که سازندگان از حد ابعاد مجاز فراتر رفته اند (که به همین دلیل مجبور شدند زیر دریایی را با آن تطبیق دهند)، پس از آن نیز در زمان پرتاب سایر نقایص آشکار شدند. در نتیجه در سال 1998، زمانی که موشک در حد 80% آماده بود، پروژه تعطیل شده و این سفارش به انستیتو فناوری های گرمایی مسکو منتقل شد که سکوی پرتاب و مجموعه موشکی "پی. اس.-12ام.2" تحت عنوان "توپول-ام" (SS-27) را ساخته بود. موشک دریایی این انستیتو "بولاوا-ام" نام گرفت.

                

اما آن نیز با دشواری هایی مواجه شد. از 6 پرتاب آزمایشی 4 پرتاب با شکست کامل مواجه شدند. به اجبار آزمایش دیگری انجام شد، طبق گفته فرمانده کل نیروی دریایی روسیه موفقیت آمیز بود، اما طبق نظرات کارشناسان مستقل، بدون درخشش خاصی انجام شده بود. اینطور که کارشناسان می گویند، یکی از سه کلاهک روی موشک، به میدان تیر نرسیده است. اما این مسئله سازندگان بولاوا و مدیران آنها را نا امید نکرد. "آناتولی پرمینوف" رئیس آژانس فدرال فضایی روسیه "روس کاسموس" ( این آژانس پاسخگوی طراحی و عرضه مجموعه های موشکی استراتژیک به نیروهای مسلح و از جمله نیروی دریایی روسیه می باشد) تاکید کرده بود که قبل از عرضه موشک به نیروهای مسلح، حداقل به 12-14 پرتاب نیاز است. در عین حال وی به تجربه آمریکا اشاره داشت که ضمن ساخت موشک مشابه "Trident II" نیاز به 19 پرتاب از زمین و 9 پرتاب از زیردریایی داشتند.

همچنین در ادامه دو آزمایش دیگر برای بولاوا انجام خواهند شد و بطور کامل این آزمایش ها در سال های بعد ادامه خواهند یافت. یکی از این آزمایش ها نیز برای تعیین حداکثر برد پرواز آن خواهد بود. فعلاً مشخص نیست که به کجا پرواز می کند.

طبق اطلاعات منتشره در مطبوعات غربی، موشک سه پله ای بولاوا که با سوخت جامد کار می کند، یکی از سبک ترین موشک ها در نوع خود است. وزن آن 30 تن و برد عمل آن 8 هزار کیلومتر است. این موشک می تواند به 4 تا 10 کلاهک هسته ای مجهز شود.

احتمالاً بولاوا با 10 کلاهک در نیروهای مسلح روسیه پذیرفته خواهد شد، چرا که در غیر این صورت ارزش نظامی آن چندان زیاد نخواهد بود. مسئله در این است که زیردریایی های اتمی نوع "بوری" با 12 سکوی پرتاب موشک طراحی شده بودند. ساختمان رزم ناو "یوری دلگاروکی" دقیقاً چنین خواهد بود. اما زیردریایی بعدی از همین پروژه، یعنی "ولادیمیر مونوماخ" و "الکساندر نفسکی"، اکنون با قابلیت پرتاب 16 موشک ساخته می شوند. اگر طرح های موجود اجرا شوند، روی سه زیردریایی اتمی 44 بولاوا و 440 کلاهک هسته ای جای می گیرند. این سهمی چشمگیر در بالا بردن توان بازدارندگی استراتژیک هسته ای خواهد داشت که از دکترین نظامی روسیه سر چشمه می گیرد.

آزمایش های "بولاوا" و ویژگی های آن از اسرار دولتی روسیه هستند. اما فقط نه برای آمریکا، زیرا این کشور نمایش پرواز موشک ها و ویژگی های اصلی فنی-نظامی آن را مطابق پیمان کاهش سلاح تهاجمی استراتژیک (START-1) از دست اول دریافت می کند. بدین ترتیب این تنها رازی برای نظامیان و طراحان روسیه است و یا شاید برای شهروندان که از مالیات آنها این مجموعه های موشکی ساخته می شوند، چرا؟

یکی از علل سری بودن اوضاع پیرامون "بولاوا" و "یوری دلگاروکی" و سایر رزو ناوهای مشابه آن در این است که آنها اسیر جاه طلبی های سیاسی برخی از مقامات بلندپایه روسیه شده اند این سبب می شود که تولید انبوه "بولاوا" که هنوز تکمیل نشده آغاز شده و باری دیگر وعده داده شود که رزم ناو جدید مجهز به موشک جدید استراتژیک به نیروی دریایی روسیه عرضه خواهد شد.

آخرین زیردریایی اتمی، رزم ناو موشکی-استراتژیک نوع سنگین پروژه 941 به نام "آکولا" (طبق طبقه بندی غربی Typhoon) نیز پس از پایان یافتن آزمایش ها قرار است به "بولاوا-ام" مجهز شود. در "آکولا" بر خلاف پروژه 955، نه 12 و 16 و بلکه 20 سکوی پرتاب موشک وجود دارد. این می تواند بلافاصله پتانسیل بازدارنگی هسته ای دریایی روسیه را به میزان 200 کلاهک افزایش دهد.

                  

حمل کننده بولاوا

"سرگی ایوانوف" معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه اعلام داشته که مسئولین "روس کاسموس" باید موضع فعالتری در رابطه با آزمون و آماده سازی تولید انبوه مجموعه های موشکی استراتژیک "بولاوا" داشته باشند. "توجه کافی به کارهای مربوط به قطعات و سازه های مجموعه های موشکی استراتژیک "بولاوا" که باید روی زمین انجام شوند، مبذول نمی شود. کم نیستند مواردی که آزمون های عملی به محاسبات ریاضی تبدیل می شوند". در 23 دسامبر 2008پس از پرتاب موشک "بولاوا" از زیردریایی اتمی "دمیتری دانسکوی"، این موشک خودبخود نابود شده و در هوا منفجر شد.

این موشک می تواند شش یا ده بلوک هسته ای هیپرسونیک با قابلیت مانور و رهنمون سازی جداگانه داشته باشد که می توان ارتفاع و جهت مسیر پرواز آنها را تغییر داد.

در حال حاضر این موشک در زیردریاییهای کلاس تایفون روسیه استفاده می شوند ولی به زودی با تحویل اولین زیردریایی ‘ Borey’ class در این زیردریاییی نیز استفاده خواهند شد زیرا این زیردریایی پیشرفته انطباق کامل با این موشک دارد و جایگاههای موشک آن مخصوص پرتاب همین سری موشک هستند. ایران هم در رزمایش پیامبر اعظم اعلام کرد که یک نمونه از آن را ساخته و با موفقیت آزمایش کرده که تصویری از آن منتشر نشده. موشک ایرانی قادر بود که چهار هسته یا کلاهک داشته باشد.

                            


خصوصیات        

عملکرد: موشک بالستیک هسته ای (پرتاب از زیر دریایی)

کشور سازنده: روسیه

شرکت سازنده: FSUE Votkinsky Zavod

طول: 11.5 متر

قطر: 2 متر

وزن: 36.8 تن

برد عملیاتی : 8000 کیلومتر و در برخی منابع 10000 کیلومتر

پیشرانه: موتور سه مرحله ای سوخت جامد

کلاهک: 6کلاهک جنگی هر کدام به قدرت 150 کیلوتن

سیستم هدایت: هدایت به وسیله ی سیستم اینرسیایی،مکان یابی با سنسورهای Stellar یا سیستم گلوناس

دایره خطا: 350 متر

تعداد کلاهک : 10 عدد (تایید نشده)

سال ورود به خدمت: 2009

? منبع : برگرفته از انجمن هوافضا

? نویسنده: مهدی وجدانی


  

موشک پدافندی MIM 3
موشک کروز رعد
موشک کروز AGM-129
نخستین کروز( معرفی موشک کروز MGM-1)
موشک قسام
موشک پدافند هوایی RIM-2
موشک بالستیک جنجالی DF-21
سیستم پدافند موشکی S-200/SA-5 Gammon
برنامه موشکی ایران(قسمت اول)
برنامه موشکی ایران(قسمت دوم)
موشک ضد زره HOT
موشک ضدتانک AT-16
موشک ضد رادار بریتانیایی ALARM
موشک هوا به هوای R550 Magic
نخستین کروز برای شناورها RGM-6
موشک های ماهواره بر ایران
معرفی موشک فوق مدرن بولاوا Bulava/RSM-56
مهمات هوایی و نیروی هوایی ایران / بخش اول
مهمات هوایی و نیروی هوایی ایران / بخش دوم
موشک شهاب-1
موشک قیام-1
موشک کورنت / AT-14 Spriggan
موشک ضد تانک میلان / MILAN
موشک پدافند هوایی Tor-m1 / تور-ام1
موشک دوش پرتاب Vanguard 1 / QW-1
موشک ضد تانک Baktar-Shikan / HJ-8
موتورهای سوخت مایع
موشک پدافندی SA-21
تاریخچه موشکی ایران
موشکهای ضد کشتی ایران
موشک های MIRV
موشک ضدکشتی KH-35
موشک های بالستیک
موشک کروز استراتژیک Kh-55
موشک بالستیک فاتح-110
موشک بالستیک Topol-M
موشک کروز توماهاک
زیر دریایی های (SLBM)
موشک اسرائیلی جریکو 3
موشک اسرائیلی جریکو 2
موشک اسرائیلی جریکو 1
موشک ارژانتینی الاکرن
موشک ضد کشتی SS-N-22 Sunburn
موشک کروز سوئدی RBS-15
موشک کروز BrahMos PJ-10
موشک کروز استراتژیک JASSM
آشنایی با موشک کروز
V-1 نخستین موشک کروز جهان
موشک شهاب3
شهاب 4 و 5 و 6
بررسی توان موشکی پاکستان
موشک ها چگونه کار می‌کند؟
برنامه‌های چین در زمینه‌ی موشک کروز
موشک ضدکشتی Shkval
موشک ضد کشتی C-802 (نور)
موشک کروز ضد کشتی AS-34 Kormoran 2
موشک کروز Otomat
موشک کروز (ASM-2(Type 93
موشک کروز Storm Shadow
موشک کروز ضدکشتی Sea Eagle
آیا ایران موشک کروز دوربرد دارد؟
فناوری موشک های کروز (آیا می توانیم؟)
تقسیم بندی موشک ها و انواع ایرانی آنها
نگاهى به تاریخچه پیدایش و ساخت موشک
انواع طراحی ها و سیستم های کنترل موشک ها
روش های شناسایی و مقابله با موشک کروز
موشک بالستیک M-9 ایران یا DF-15/CSS-6 چین
رویکرد موشکی کره شمالی
موشک سطح به سطح
روش های نامگذاری موشک های روسی و آمریکایی
معرفی انواع سیستم های هدایتی موشک ها
هارپون نیزه ی پوزیدون(AGM/RGM/UGM-84 Harpoon)
موشک دوربرد هوا به هوای AIM-54 Phoenix
R-172 موشک افسانه ای
موشک دوربرد هوا به هوای Vympel R-33
موشک های هوا به هوای موجود در نیروی هوایی ایران
موشک میان برد هوا به هوای R-27
موشک دوربرد هوا به هوای AIM-47 Falcon
موشک بالستیک UGM-133) Trident D-5)
هلفایر آتش جهنمی/ AGM-114 HELLFIRE
موشک چینی CSS-4A یا DF-5


  

 

موشکهای ایران در "خلیج فارس" چه بلایی بر سر ناوهای هواپیمابر آمریکا خواهد آورد؟

 

موشک خلیج فارسموشک خلیج فارس با دقت تمام به هدف خود اصابت کرد و این یعنی شکست یک استراتژی؛ همان استراتژی که بر اساس آمریکایی ها تمام توان خود را در دریاها معطوف به حفظ و حراست ناوهای هواپیمابر از موشکهای کروز، توپخانه، قایق ها و هواپیماهای حریفان خود میدانستند و ناگاه سلاح جدید ایرانی با فرود از بلندای آسمان تقارن این معادلات را بر هم زد .
چین با موشک میانبرد دانگ فنگ 21 و ایران با تغییر در گونه های زمینی موشک فاتح 110 تنها کشورهایی در دنیا هستند که به ساختن موشک های بالستیک ضد کشتی اقدام کرده اند.
چشم بادامی ها با تغییر در فناوری موشک دانگ فنگ زمین به زمین با برد تقریبی تا 3000 کیلومتر توانستند نخستین موشک ضد کشتی بالستیک دنیا را ارایه دهند. هدف چین از ساخت چنین سلاحی پایان دادن به یکه تازی ناوگان دریایی ایالات متحده در اقیانوسها و حفاظت از تنگه تایوان عنوان شده است. چین برای عملیاتی کردن چنین طرحی، سرجنگی جداشونده هدایت پذیر برای موشک دانگ فنگ طراحی کرد که در هنگام بازگشت به زمین از فضای ماورای جو، توان انجام مانور هدایت پذیری به سمت اهداف خود را داشته باشد .

آنطور که اطلاعات بدست آمده در رسانه ها و منابع اطلاعات نظامی عنوان شده، موشک دی اف 21  نیازمند است تا اطلاعات هدف خود را از ماهواره های نظارت و شناسایی نظامی ( یئوگان ) ساخت چین  که آخرین ها آنها برای پوشش توان اکتشاف اهداف دریایی سال گذشته میلادی توسط چینی ها به فضا فرستاده شد، استفاده  کند بر همین اساس موشک دی اف 21 بدلیل برد زیاد در طول مسیر پرتاب خود توسط این ماهواره ها هدایت و هدف نهایی رو خود را پیدا می کند .

موشک خلیج فارس

این موشک نیز همانند سایر موشکها باید موقعیت اهداف خویش را پیش از پرتاب بدست آورده و پس از پرتاب مسیر یابی دقیق خود را به سمت آنها انجام دهد . اما با توجه به اینکه ایران هنوز امکان استفاده از ماهواره ساخت داخل مجهز به رادار و تجهیزات الکتروپتیک دست نیافته است، نیاز دارد تا از موشکهای مستقل از هدایت خارجی بهره گیرد . به همین دلیل فاتح 110 که یکی از دقیق ترین موشکهای بالستیک ساخت ایران است بدین منظور انتخاب شد چراکه این موشک با استفاده از توان هدایت داخلی خویش در یک مسیر پرتابه ای کمترین خطا را داراست و از زیرسیستم ها و سطوح  کنترل برای سیر سرد درون جوی بهره می گیرد .

رادارهای زمینی و دریایی ماوراء افق و یا هواپیما ها و پهباد های نظارت هوایی پس از بدست آوردن طول و عرض جغرافیایی هدف ، این مختصات جغرافیایی را به واحد پرتاب موشک ارسال میکنند و پس از آن موشک به سمت موقعیت معلوم شده در سطح دریا روانه می شود.

 

anti-ship-missile

 

با توجه به شکل طراحی دماغه موشک خلیج فارس میتوان به تفاوت بین این موشک و فاتح پی برد . به نظر میرسد موشک خلیج فارس در نوک کلاهک خویش از یک سامانه الکترواپتیک پیشرفته برای کشف اهداف در هنگام بازگشت به جو بهره می جوید که این امکان را به موشک میدهد تا در زمان حمله مستقل بوده و خود اقدام به کشف هدف کرده و خود را به سمت هدف هدایت کند.

بنابراین میتوان گفت که موشک خلیج فارس پس از شلیک  مستقل است و با اتکا بر سامانه های هدایت داخلی خود بدون نگرانی از اخلال رادیویی  طی مسیر میکند .

 

کلاهک 650 کیلویی 

هدف بزرگی که "خلیج فارس" مامور انهدام آن است بسیار بزرگ بوده و یک غول تمام فلزی با وزنی در حدود 90 تا 100 هزار تن و  با ابعادی در حدود 300 متر طول و بیش از 70 متر عرض به شمار می رود .

ناوهای هواپیمابر از بزرگترین کشتی های موجود در دریاها بوده که علاوه بر ابعاد بسیار عظیم خویش کاملا زره پوش نیز هستند .

دستیابی به چنین هدفی که بسیار بزرگ و به لحاظ  سرعت و مانور تنبل است امکانپذیر به نظر میرسد اما در نوع خود از آنچنان حفاظت و تدابیری بهره مند است که امکان دستیابی به خویش را برای موشکهای کروز و قایق های تند رو سخت کرده است .

 

موشک خلیج فارس

 

بعنوان مثال ناوهای هواپیمابر آمریکایی هر کدام با استفاده از تعداد زیادی کشتی های پشتیبانی دفاع هوایی و حتی زیردریایی های تهاجمی حفاظت میشوند که تعداد زیادی از آنها هم عرض با ناو حرکت نموده و مقابل مسیر موشکهای کروز قرار میگیرند تا اجازه ورود به حریم ناوهواپیمابر را نیابند.

علاوه بر آنکه خود ناو و ناوشکن های همراه آن هم به تعداد زیادی از سامانه های توپی و موشکی مقابله با موشکهای کروز مجهز هستند .اما در این میان موشک بالستیک خلیج فارس با عبور آسان از تمام این موانع با فرود مافوق صوت از ارتفاع بالا عملا چنین تدابیری را بلااستفاده می کند.
این موشک ایرانی برخلاف موشکهای کروز حجم سرجنگی بسیار قوی دارد که در ادامه به ذکر برخی از ویژگی های آن خواهیم پرداخت.
به طور خلاصه، این نکات را می توان به عنوان موارد مهم در تحلیل عملکرد موشک خلیج فارس بیان کرد:
 موشکهای کروز مانند نور، تنها 160 کیلوگرم سرجنگی دارند اما کلاهک خلیج فارس معادل 7 بمب معمولی مارک 82 یا سه بمب مارک 83 خرج انفجاری در خود جای داده است.
انفجار یک بمب معمولی سه حالت برخورد،  شوک و موج و نیز اثر حرارتی بوجود می آورد و تفاوت عمده بین موشک و بمب، در برخورد  با سرعت بالا در موشکها است .لذا  با سرعت برخورد بالایی که موشک خلیج فارس دارد پیش بینی می شود به مقدار نامعلومی بسته به نوع فیوز و طراحی سرجنگی در سطح عرشه ناو نفوذ کند.
البته نفوذ در عرشه ناو بسته به تکنولوژی و طراحی کلاهک خلیج فارس دارد که در گونه های مجهز به کلاهک بارانی برخلاف گونه های معمولی و سنگر شکن انفجار در سطح توزیع میشود .
ذکر این نکته نیز ضروری است که اثر حرارتی انفجار یک بمب 450 کیلویی قادر به ذوب فولاد زرهی با قطر بیش از 5 سانت پیش از نفوذ است. ( بدنه ناوهای هواپیمابر از استیل استراکچر و سطوح آن با آلومینیوم پوشیده شده است) .
در حالت عمومی قدرت انفجاری ناشی از برخورد چنین بمبی حدود 1.2 تا 8 متر در عمق زمین نفوذ میکند و دایره ای به قطر 7 تا 18 متر بوجود میاورد. کلاهک بارانی نیز میتواند تا 3000 قطعه انفجاری با سرعت متغییر بین 600 تا 2000 متر بر ثانیه به اطراف خود پرتاب کند که شوک ناشی از انفجار با سرعت متغییر از 500 تا 800  متر بر ثانیه  از محدوده انفجار به بیرون خارج میشود و جریانی برابر با 1.8 تا 2.5 برابر صوت بوجود می آورد .
موج انفجار تولید شده در نوع بارانی به تنهایی قادر است سطح کل ناو را از هر جسم متحرکی تخلیه کند .

با داشتن چنین پیش فرض هایی، موارد زیر را باید به وضعیت پیش از انفجار افزود :

در عرشه هر ناو هواپیمابر تعدادی هواپیمای آماده به پرواز لود شده با بمب و موشک و سوخت کامل وجود دارند. همچنین بر روی عرشه این ناوها تجهیزات بسیار حساس مدیریت پرواز و کنترل فرود و برخاست مثل کاتابولت وجود دارد که بدون آنها عملا ناو توانایی خود را از دست میدهد و با یک قایق معمولی غیر نظامی برابری خواهد کرد !

ماجرای انفجار کلاهک 20 کیلویی در ناوهای هواپیمابر


شاید این موضوع کمتر مطرح شده باشد که انفجار یک راکت هواپرتاب کوچک با نام ام کا 32 زونی در ناوهای هواپیمابر یو اس اس اینترپرایز و فارستال منجر به آتش سوزی های پیوسته و بزرگی شد .

راکتهای زونی 50 کیلو وزن و 20 کیلوگرم خرج انفجاری دارند . شلیک اتفاقی و نابهنگام این راکتها بر روی عرشه ناو فارستال منجر به اتفاقی مهیب یعنی کشته شدن 134 نفر - زخمی شدن 161 نفر و از بین رفتن 21 هواپیما شد .

 

انفجار در ناو هواپیمابر اینترپرایز

انفجار در ناو هواپیمابر اینترپرایز


اتفاق مشابه به آن دو سال بعد در ناو هواپیمابریو اس اس اینترپرایز رخ داد و انفجار این راکت در اینترپرایز نیز منجر به مرگ 27 نفر و زخمی شدن 314 نفر همچنین نابودی 15 هواپیمای دیگر شد !

حال تصور برخورد و انفجار کلاهک 650 کیلویی موشک خلیج فارس چه میتواند باشد ؟!

 

 

anti-ship-missile3
 انفجار در ناو هواپیمابر فارستال

آیا خلیج فارس از پدافند دشمن عبور می کند؟

به طور عمومی سه فاز درگیری با موشک های بالستیک وجود دارد که فاز شلیک (شناسایی پیش از پرتاب) فاز میانی  که در آن موشک های بلند و میانبرد در ارتفاع مداری مورد هجوم موشکهای استاندارد 3 و تاد قرار میگیرند و فاز شیرجه و بازگشت به جو که توسط سامانه های موشک پاتریوت با موشکهای بالستیک مقابله می شود .
از آنجایی که سامانه های پدافند ضد موشکی ناوگان ایالات متحده در سطح دریا فقط بر پایه رفع تهدیدات موشکهای بلند و میانبرد طراحی شده اند لذا موشکهای 9 میلیون دلاری استاندارد 3 بکار رفته در این ناوگان منحصرا توانایی درگیری با موشکهای میان و بلندبردی را دارند که ارتفاع پروازی آنان مداری است.

بر پایه این فناوری، موشک استاندارد 3  کلاهک رهگیر خود را در ارتفاع مداری رها میکند تا پس از رهگیری و برخورد با موشک در ارتفاع بالا آنرا منهدم سازد . پس میتوان گفت که این سامانه ها در برابر موشکهایی مانند دانگ فنگ که ارتفاع شیرجه آن مداری است میتواند موفق عمل کنند اما موشک خلیج فارس بخاطر ارتفاع پرواز کوتاه تر زیر مداری (بطور تقریبی 50 تا 70 کیلومتر سقف پرواز) در ارتفاع کمتری از توان درگیری این موشکها سیر می کند . با این قابلیت، موشک خلیج فارس میتواند  بدون نگرانی از میان پدافندهای ضد موشک نیروی دریایی ایالات متحده بگریزد .

نتیجه گیری

بطور طبیعی روشهای مقابله روزبروز در حال پیشرفت هستند و نمیتوان بطور قطع بر یک ترکیب مواجهه با دشمن استوار ماند و باید پیوسته در تلاش بود تا بتوانیم به توازن کم هزینه و کاربردی برای مقابله با تهدیدات دشمنان انقلاب برسیم .
موشک خلیج فارس در کنار انبوهی از تسلیحات دیگر ضد کشتی ساخت ایران قادر به پوشش سخت ترین شرایط درگیری های دریایی هستند و میتوان با استفاده ترکیبی و هوشمندانه از تکنیک ها و ابزار های تولید داخل با اتکا به نفس و توان ملی مدت بسیار طولانی نبرد های دریایی را بدون داشتن پشتیبانی هوایی و دریایی مدیریت و ضربات سختی به دشمن متجاوز وارد کرد .
 ناوگان متجاوز مجبور است تا ناوهای هواپیمابر خود را بجای درگیری از منطقه خطر دور کند که این امر نیز به نوبه خود باعث بوجود آمدن مشکلات بسیار بر سر راه نبرد هوایی از طریق دریا با ایران میشود .
بعنوان نمونه ساده ترین راه ممکن قرار گیری هواپیمابر دشمن در فاصله امن در محدوده فرضی 350 کیلومتری سبب می شود تا جنگنده های دشمن مجبور باشند 700 کیلومتر مسیر اضافه تر را برای دستیابی با آسمان ایران طی کند ! چنین عملیاتی نیازمند نسب پادهای سوخت زیر بال جنگنده هاست که آنها را سنگین تر کرده و امکان حمل تسلیحات و انجام مانورهای چرخش و سرعت را از آنان میگیرد و برای هر ماموریت نیاز به تعداد بیشتری جنگنده بوجود می آورد که این امر کار را برای پدافند هوایی ما ساده تر کرده و ریسک عملیات هوایی را برای دشمن بسیار بالاتر می برد .
با توجه به اخبار رسیده از  رزمایش موشکی پیامبر اعظم (ع) 6  با شلیک موشکهای هدایت دقیق و کلاهک های پیشرفته  بارانی و فیوزهای مجاورتی و یا اعلام رسمی خبر شلیک دو موشک با برد 1900 کیلومتر به اقیانوس هند میتوان امیدوار بود که با پیشرفت روز افزون ایران صنایع موشکی و ماهواره ای، موشکهای ضد کشتی برد بلندتر نیز تولید و وارد یگانهای نیروهای مسلج کشورمان شوند که بدین ترتیب، غول های آهنی دشمن باید حداقل 2 هزار کیلومتر از مرزهای آبی ایران اسلامی فاصله بگیرند

منبع :مشرق نیوز و میلیتاری پارسی

  
  

ساخت سلاح مغناطیسی ایرانی با گلوله‌های فولادی

ساخت سلاح مغناطیسی ایرانی با گلوله‌های فولادی
متخصصان دفاعی کشور موفق به طراحی و ساخت سیستم پرتاب گلوله بدون استفاده از چاشنی و خرج پرتاب با قابلیت های مهم و متناسب با اهداف مورد نظر شدند.
متخصصان دفاعی کشور موفق به طراحی و ساخت سیستم پرتاب گلوله بدون استفاده از چاشنی و خرج پرتاب با قابلیت های مهم و متناسب با اهداف مورد نظر شدند.
 
به گزارش گرداب، این سلاح با قابلیت‌هایی نظیر بهره‌گیری از تکنولوژی مغناطیس، بی نیاز از صدا خفه کن و بدون استفاده از باروت و چاشنی، بیشترین کارآیی را در زمینه حفاظت از شخصیت‌ها، محافظت از زاغه‌های مهمات، پالایشگاه‌های نفت و گاز، تاسیسات حیاتی و حساس، آموزش‌های تیراندازی، حفاظت از راه دور از اماکن نظامی و نیز در مواردی که نیاز به سلاحی با قابلیت ضدانفجار و بدون صدا باشد، دارد.

این سلاح بومی می تواند با نواخت تیر 30 گلوله در هر دقیقه، گلوله‌های با کالیبر 8 میلیمتری از جنس فولاد سخت را به سمت هدف شلیک کند.

سرعت ابتدایی هر گلوله در این سلاح 330 متر بر ثانیه و مدت زمان شارژ مجدد آن نیز 2 ثانیه است.

قابلیت مغناطیسی این سلاح که موجب بی صدایی و نیز ضدانفجاری آن شده، می تواند یکی از مهمترین ویژگی های آن برای غافلگیر کردن دشمن در میادین نبرد باشد.

همچنین نواخت بالای تیر این سلاح در کنار سرعت شارژ مجدد آن نیز، سرعت عمل و انعطاف کاربر سلاح در مواجهه با دشمن را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
 
منبع: فارس

  
  

 

-موشک ضد کشتی رعد(HY-2)


در سال 2004 ایران یک مدل جدید از موشکهای ضد کشتی را بر مبنای موشک چینی کرم ابریشم را با برد و سرعت بیشتر طراحی نمود و به تولید انبوه رساند
این موشک با توجه به سرعت زیاد آن یکی از خطرناک ترین موشک های ضد کشتی است که امکان هر گون تحرکی را از حریف صلب میکند


مشخصات:
نوع: موشک ضد کشتی
سرعت: بین0.8 تا 1 ماخ

موشک حوت و کروز کوثر هم شامل این مجموعه میشوند که در پست های قبلی بررسی شده اند.
طول:7.8 متر
وزن: 2998 کیلوگرم
برد: 135 تا 200 کیلومتر
ارتفاع پرواز:30 تا 50 متر
نوع سیستم راداری: رادار مونو پالس (فعال)
وزن سر جنگی: 512 کیلوگرم
موتور: یک موتور سوخت مایع بهمراه یک بوستر سوخت جامد

ضد کشتی نصر:


این موشک ماهیتی همچنان نامشخص دارد اما اولین بار در نمایشگاه هوایی ایران در سال 2004 به نمایش درآمد این موشک یک موشک تاکتیکی جدید بحساب می آید
این موشک در حالت راداری تا 35 کیلومتر برد دارد با این وجود همچنان اطلاعات چندانی از آن در دست نیست
9-موشک ضد کشتی فجر دریا:

این موشک نیز یکی از موشک هاییست که اطلاعات کمی در مورد آن انتشار یافته این موشک یک موشک ضد کشتی هوا پرتاب است و تاکنون شلیک آن از هلیکوپتر های سی کینگ نیروی دریایی آزمایش گردیده

موشک کروز دریایی نور(بهینه شده c-802)
موشک کروز نور از جمله موشک های ساخت داخل میباشد که با الگو برداری از موشک های چینی c-802 توسط متخصصان داخلی تولید شده .این موشک در ایران در سال 80 به صورت تولید انبوه در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفت.در سال 1385 و در رزمایش پیامبر اعظم نوع بهینه شده ای از موشک نور مورد ازمایش قرار گرفت و با موفقیت ازمایش شد.موشک بهینه نور بدون نیاز به سیستم OTHT با حداکثر برد به سمت اهداف سطحی شلیک می‌شود.جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری است که توانست موشک نور(c-802) را بر روی بالگرد نصب کند و ما نخستین کشوری هستیم که این تکنولوژی را دارا می‌باشیم.
مشخصات:
برد:120 کیلومتر
ورن کلاهک جنگی:165 کیلوگرم


موشک هارپون(AGM-84 Harpoon)
موشک هارپون یکی از معروفترین و قویترین سلاح های ضد کشتیست که با وجود عمر طولانی آن هنوز یکی از موشک های اصلی ضد کشتی در نیروی دریایی آمریکا و بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران است(هارپون به معنی نیزه ی شکار نهنگ است)
موشک هارپون بسور اختصاصی و تنها برای مقابله با کشتی ها ساخته شد و اولین بار به خدمت نیروی زمینی و دریایی آمریکا در آمد موشک هارپون بدلیل نیاز شدید نیرو های هوایی و دریایی در مدل های مختلف به تولید انبوه رسید بعدها موشکSLAM که به معنی (Stand-off Land Attack Missile) است از روی آن تولید گردید
در 1965 نیروی دریایی بصورت آزمایشی در قالب یک طرح پژوهشی بر روی موشک برای مقابله ی سطحی با زیر دریایی ها و با برد 45 کیلومتر شروع به بررسی نمود پس از نابودی رزم ناو اسرائیلی Eilat توسط دو ناوچه ی موشک انداز ساخت روسیه در 1967 احمیت این پروژه دوچندان شد چرا که نیاز به یک موشک ضد کشتی قوی در برابر اهداف سطحی بسیار حس میشد با سرعت گرفتن رشد پروژه در 1970 اولین نمونه ی هارپون تحت عنوان ZAGM-84A مورد آزمایش قرار گرفت با این وجود نتیجه ی آزمایشات رضایت بخش نبود در نتیجه سال بعد این قرار داد طی مناقصه ای به شرکت McDonnell-Douglas اعطا گردید بدنبال این امر مکدانل داگلاس طی مدت کوتاهی سه مدل مختلف از این موشک را تدوین نمود و سریعا اولین تست ها انجام شد نمونه ی اولیه در 1972 آزمایش شدمدل هایی که مکدانل داگلاس ارائه کرد به این ترتیب بود موشک هوا به دریا مدل پایه AGM-84A و موشک دریا به دریا RGM-84A و زمین به دریا UGM-84A ولی طرح ایراداتی نیز داشت از جمله برد کم در حالی که حد اقل نیاز به دامنه برد 90 کیلومتر می بود که بعدها اصلاح شد
اولین مدل در 1977 وارد خدمت شد و اولین نمونه هم نمونه ی دریا به دریا بود پس از آن اولین نمونه ی هوا به دریا (AGM-84A ) در 1979 بر روی هواپیما های P-3 اوریون نصب شد اولین نمونه ی زمین به دریا هم در 1981 وارد خدمت گردید.
از تعداد و امادگی این نوع موشک در نیروی دریایی ایران اطلاعات زیادی دردست نیست و سیاست ایران در ضمینه موشک های دریایی برپایه موشک های کروز قرار دارد.موشک هارپون در مدلهای مختلفی تولید گشته و ما مشخصات موشک های تحت اختیار ایران را در زیر قرار می دهیم.
مشخصات:
نوع: موشک ضد کشتی
طول: 4 متر 55 سانتیمتر
وزن: 5/661 کیلوگرم
برد: 60 مایل
سرعت: 855 کیلومتر بر ساعت


  
  
<      1   2   3   4   5   >>   >