در قسمت اول هرزنامه توضیحات کلی در خصوص این واژه داده شد و در این قسمت می خواهیم روشهایی را بیان کنیم که به کمک آن کمتر با هرزنامه ها برخورد کرده و صدمات ناشی از آن ها جلوگیری کرد.
کارشناس معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا گفت: پلیس فتا به دنبال بخشی از وظایف خود به کاربران حوزه وب آموزشهایی را ارائه میدهد تا در زمان کار با اینترنت و حضور در فضای مجازی کمتر با مشکل مواجه شوند و از این طریق از قربانی شدن آنها جلوگیری بعمل آید.
وی افزود: یکی از روشهایی که میتوان به کمک آن کمتر در معرض هرزنامههایی که توسط پست الکترونیک ارسال میشود قرار بگیریم، این است که آدرس ایمیل خود را فقط به افراد مورد اعتماد بدهیم.
این کارشناس تصریح کرد: در هنگام پرکردن فرمها روی وب و یا عضویت در سایتها به موارد پیش فرض دقت کنید وقتی فرمی را در یک وبسایت پر میکنید، به مواردی که منجر به ارسال نامههای ناخواسته از طرف سایت برای شما میشود توجه کنید. این موارد اغلب به صورت پیش فرض فعال هستند که لازم است آنها را غیر فعال کنید.
وی در ادامه یادآور شد: سعیکنید آدرسایمیل خود را در اختیار وبسایتها، گروههای خبری یا انجمن های اینترنتی(forums) نگذارید. ارسال کنندههای هرزنامه معمولاً از نرم افزارهای خاص برای جمعآوری آدرسهای ایمیل در اینگونه محلها استفاده میکنند. در صورت قرار دادن آدرس خود بر روی وبسایت، به جای شکل user@domain.com به صورت user [at]domain.com یا شکلهای دیگر استفاده نمایید تا جمع آوری نرم افزاری آدرسهای email شما از صفحات وب برای مقاصد سوء امکانپذیر نباشد.
همچنین وقتی یک نامه را برای چند نفر ارسال می کنید، از “BCC” استفاده کنید. با استفاده از blind carbon copy)bcc) آدرس ایمیل دریافت کنندهها را از یکدیگر پنهان میکنید. اگر همه آدرسها را در قسمت “to” قرار دهید، این امکان را به فرستندههای هرزنامه می دهید که یکباره به چندین آدرس بی دردسر و معتبر برای ارسال ایمیل های نا خواسته خود دسترسی پیدا کنند.
این کارشناس در پایان گفت: اگر نسبت به هرزنامه بودن یک نامه الکترونیکی مشکوک شدید، آن را باز نکرده و از بین ببرید.