فایلها در کامپیوتر شما میتوانند به دلایل متعددی از بین بروند. راههای زیادی وجود دارد برای اینکه دچار این آسیب نشویم و اطلاعات از دست رفته را بازیابی (recovery) نماییم. یکی از راهها این است که یک نسخه پشتیبان (backup) از تمامی اطلاعات سیستم رایانهای تهیه نماییم. همچنین همانطور که می دانیم راههای مختلفی برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات وجود دارد. شما به یک فضای خارجی دیگر نیاز دارید تا بتوانید کپیهای پشتیبان خود را بر روی آن ذخیره کنید که البته نیاز به تجهیزات پیچیده ای ندارید و می توانیدد از ابزارهای ذخیره سازی زیر استفاده نمایید:
1. سی دی (CD)
2. دی وی دی (DVD)
3. حافظه فلش (USB flash drives)
4. درایوهای موجود در شبکه (Network drives)
5. هارد دیسک خارجی (External hard drives)
6. سرویس های آنلاین (Online backup and storage servicee)
بسته به نوع نیاز و حجم اطلاعاتتان می توانید از هرکدام از این ابزارها استفاده کنید. شما باید به این نکته توجه نمایید که پشتیبان گیری باید بطور منظم انجام شود تا داده هایتان در هر زمان که شما نیاز دارید در دسترس شما باشند.
یکسری نکات را برای نگهداری از فایلهای پشتیبان باید مدنظر قرار داد:
باید توجه نمایید که فایلهای پشتیبان را در کجا نگهداری می کنید؟ مثلاً اگر از یک گاو صندوق نسوز برای نگهداری اسناد کاغذی و مهمتان استفاده می کنید نسخههای پشتیبان اطلاعات را نیز در همان گاوصندوق نگهداری نمایید.
سعی کنید بیش از یک نسخه کپی بگیرید، چرا که اگر اتفاقی برای نسخه اول افتاد نسخه دوم و یا سوم را در دسترس داشته باشید تا بتوانید از آنها استفاده کنید.
فضای ذخیره سازی خود را مرتب و منظم نگاه دارید. هر چند وقت یک بار (مخصوصاً اگر که شما برای فضای ذخیره سازی هزینه می کنید)، فایل های قدیمی را پاک کنید یا از نرم افزارهای فشرده ساز برای متراکم کردن اطلاعات استفاده کنید تا فضای کمتری اشغال کنند.
از اطلاعات خود با یک کلمه رمز محفاظت کنید. در برخی از روش های تهیه نسخههای پشتیبان شما قادرید از فایلهای پشتیبان به وسیله یک کلمه رمز حفاظت کنید. در صورتی که می خواهید از اطلاعات شخصی یا حساس کپی پشتیبان تهیه کنید، این ویژگی را در نظر بگیرید.