سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تو به حقّ دانا باش و بدان عمل کن، خدای سبحان تو را می رهاند . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
کاربر(2)
لینک دلخواه نویسنده

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

صفحات اختصاصی
 
sitemap
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :157
بازدید دیروز :787
کل بازدید :367147
تعداد کل یاداشته ها : 1567
04/2/24
3:25 ص

برای پی ­بردن به اهداف سایتهای کلاهبرداری در اینترنت باید دو عامل را در نظر داشت یکی شناخت کلاهبرداران و دیگر بستر کلاهبرداری که، اینترنت می‌باشد. همیشه افراد فرصت ­طلب و سودجو برای رسیدن به اهداف نامشروع و ثروتهای بادآورده با شگردهای خاص و فریب افراد ناآگاه اقدام به اعمال کلاهبرداری می‌نمایند. برای این بزهکاران عملکردی که منجر به کسب درآمد زیاد میشود دارای اهمیت است.
 
بزهکاران حرفه‌ای با مدد پول و استفاده از ابزارهای پیشرفته به قدرتهای مافیایی تبدیل شده و روز به روز حوزه کاری خود را گسترش می‌دهند. گره خوردن گروههای مافیایی با سیاستمداران به عبارتی تعامل این دو گروه برای بقا و استمرار و تقویت قدرت وجه دیگر این عده از افراد است.
 
اما عامل دوم که اینترنت است. با گستردگی حوزه فعالیت اینترنت، بستری امن برای فعالیت کلاهبرداران فراهم می باشد. کلاهبرداران در اینترنت اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند؛ به عبارتی کلاهبرداران اینترنتی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند:
 
گروه اول: عده‌ای در سطح حرفه‌ای با صرف هزینه‌ و بکارگیری افراد متخصص در زمینه‌های مختلف کامپیوتری با هدفهای بزرگ  اقدام به کلاهبرداری در سطح بین المللی می‌نمایند.
 
گروه دوم: کلاهبرداران به اصطلاح خرده پا هستند که برای کسب درآمد اقدام به این عمل می‌کنند.
 
گروه سوم: کسانی هستند که مشکل مالی ندارند ولی با کسب تخصصی برای تفنن، سرگرمی، ماجراجویی و پرکردن خلاءهای روانی اقدام به کلاهبرداری در اینترنت می‌کنند.
 
گروه چهارم: شرکتها، کارتلها، سازمان‌های جاسوسی هستند که برای از میدان بدرکردن رقبای تجاری و یا اختلال در ثبات اقتصادی و سیاسی یک کشور با مصرف هزینه‌های کلان دراین راستا فعالیت می‌کنند.
 
به هر حال آنچه که مهم می باشد این است که همیشه در تمامی این موارد این کاربران  اینترنت هستند که در معرض تهدید این سایتها قرار می‌گیرند.
 
راههای پیشگیری از کلاهبرداری:
 
1.کاربران در دنیای مجازی می توانند خود را با شخصیت‌ها و اسامی گونان و غیرواقعی معرفی کنند و در شبکه های اجتماعی ،چت‌روم‌ها، سایت ها و ... فعالیت کنند پس هرگز به افراد در دنیای مجازی اعتماد نکنید زیرا این امکان وجود دارد که با هویت دروغین خود را به شما معرفی کرده باشند.
 
2. از ارائه اطلاعات کارت بانکی خود حتی به افراد نزدیک خودداری کنید.
 
3. از نوشتن رمز کارت بانکی در کنار کارت بپرهیزید و کارت بانکی خود را به شخص دیگری ندهید و اگر این امر صورت گرفت در اسرع وقت نسبت به تغییر رمز کارت خود اقدام نمائید.
 
4. برای اینکه اطلاعات شخصی ما ربوده نشود یا کمتر آسیب پذیر باشد، باید اطلاعات مالی و شخصی خود را به خاطر بسپاریم و بطور مرتب آنرا را کنترل نمائیم و از آنها بدقت نگهداری کنیم.
 
5. کلاهبرداری از طریق سایت های اینترنتی توسط اتباع کشور نیجریه و سنگال و یا تحت عنوان افراد تبعه این کشورها مسبوق سابقه است.
 
6.  هرگز به ایمیل هایی با عناوین؛ شرکت در قرعه کشی، برنده شدن در مزایده یا مسابقه، خرید اقلام کم یاب، انواع کمک های مالی، مشارکت در سودهای معاملاتی مختلف و ... اطمینان نکرده و هیچ مبلغی را به حساب اشخاص خارج از کشور واریز نکنید.
 
7. فریب های اینترنتی معمولاً از یک الگوی مشابه پیروی می کنند که تماس اولیه از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی انجام می شود و ابتدا از قربانیان خواسته می شود از طریق ایمیل، تلفن، فاکس و ... به این تماس پاسخ دهند و بعد از اینکه در اولین گام طعمه به دام شکارچیان افتاد، آنان سعی می کنند اعتماد قربانی را جلب کرده و در انتها به بهانه ای از او در خواست پول می کنند پس همیشه در هنگام روبرو شدن با موضوعاتی از این قبیل شباهت الگوهای کلاهبرداری اینترنتی را مدنظر قرار داده تا به دام ترفندهای آنها قرار نگیرید.
 
8. از جمله کلاهبرداری های اینترنتی، کلاهبرداری نیجریه ای است که با رتبه نخست فریب اینترنتی، همچنان پرطرفدارترین شیوه کلاهبرداری است. در این حقه به قربانی قول یک جایزه یا ارائه درصدی از پول کلانی داده می شود که قرار است آن را از کشور نیجریه خارج کنند و معمولاً ابتدا از کاربر خواسته می شود یک مبلغ اولیه برای پوشش هزینه های بانکی ارائه دهد و به محض ارسال نخستین پول، کلاهبرداران غیب می شوند، لذا در مواجهه با این نوع کلاهبرداری ها که به اشکال مختلف و مختص کشورهای آفریقایی است، هیچگونه توجهی به ترفندهای آنان نکرده و هیچ ارتباطی از طریق ایمیل یا تلفن و ... حاصل نکنید.
 
9. برای انجام انواع عملیاتهای بانکی اعم از پرداخت قبوض، پرداخت شهریه دانشگاه، انتقال وجه به حساب های دیگر، انواع خریدهای اینترنتی و ... حتی المقدور از کافی­نت استفاده نکنید و در صورتی که به اجبار از کافی‌نت جهت عملیات بانکی استفاده نمودید بلافاصله بعد از انجام عملیات فوق با مراجعه به دستگاههای خودپرداز، در بانک خود اقدام به تعویض رمز دوم کارت نمایید.
 
10. در صورتی که خودتان به هر دلیلی نتوانستید عملیات بانکی مورد نظرتان را انجام دهید و نیاز به کمک دیگران در انجام عملیات بانکی داشتید، کارت و رمز کارت خود را دراختیار افراد ذیصلاح و مطمئن قرار دهید و بعد از دریافت کارت خود سریعاً حساب خود را چک کرده و اقدام به تعویض رمز خود کنید.
 
11.  برای پرداخت ها و خریدهای اینترنتی تنها شماره روی کارت، رمز دوم، تاریخ انقضای کارت و شماره 3 یا 4 رقمی پشت کارت (cvv2) کافی است پس در صورت افشای رمز دوم کارت خود سریعاً با مراجعه به نزدیک ترین عابر بانک مربوطه اقدام به تعویض رمز دوم خود کنید.
 
12. از انتخاب رمزها و پسوردهای ساده و رند مانند تارخ تولد، شماره شناسنامه و ... جداً خودداری نمائید