عزت الله ضرغامی در مورد تولید سریال قهوه تلخ گفت: این سریال را ما نساختهایم و انگار مجوزش را از وارت ارشاد گرفته است و مورد تائید ما نیز نیست.
عزتالله ضرغامی که در بیست و یکمین گردهمایی ائمه جمعه کشور سخن میگفت، با اشاره به تاثیر صداوسیما در برگزاری مراسم دینی گفت: یکی از فعالیتهای صداوسیما در ماه مبارک رمضان در عرصه پخش برنامههای قرائت قرآن به صورت مستقیم بود که به وسیله آنان بهترین روشنگری در عرصه حضور قرآن و جایگاه آن در منظر شیعیان صورت گرفت.به گزارش ایسنا، بخشهای اصلی صحبتهای ضرغامی بدین شرح است:
پخش مراسم احیا رونق آنرا موجب شد
رییس سازمان صداوسیما گفت: پخش مراسم احیاء باعث رونق این مراسم گشت و این پاسخی بود به کسانی که میگفتند پخش این مراسم از سوی سازمان صداوسیما باعث کمرونقی این مراسم میشود. این در حالی است که میتوان گفت تاثیر هر دو آنها در یکدیگر تاثیری متقابل بود و بعضا مشاهده میشد که با پخش این مراسم از سوی سازمان صداوسیما افراد بیش از پیش در این مراسم در سطح جامعه حضور مییافتند.
او با اشاره به فعالیتهای صداوسیما در حوزه شبکههای تلویزیونی گفت: خوشبختانه شبکههای خارجی ما بخصوص شبکه پرس تیوی در سه سال گذشته جای خود را در میان جامعه جهانی باز کرده است و کسانی که شبکههای دیگر را میبینند خود را نیازمند دیدن شبکه پرس تیوی نیز میدانند.
30 درصد مردم ایران ماهواره دارند
ضرغامی گفت: هماکنون 30 درصد مردم ما ماهواره دارند و در چند وقت اخیر این رقم خیلی افزوده نشده است.
او گفت: مرکز تحقیقات صداوسیما معتبرترین مرکز نظرسنجی در سطح کشور است و در انتخابات مختلف درصدی را که اعلام میکند با درصد واقعی یک تا دو درصد تفاوت دارد.
ضرغامی اظهار کرد: 10 شبکه فارسی زبان بر روی ماهوارههایی که بر روی کشور ایران قرار دارند وجود دارد که به پخش فیلمهای مبتذل آمریکایی به زبان فارسی اقدام میکنند و من باید بگویم اگر زمانی مزیت صداوسیما در رقابت با دیگر شبکهها، زبان فارسی آن بود، دیگر امروزه این مزیت از میان رفته است که البته این مهم نیست.
وی افزود: اگر از این 30 درصد افراد جامعه که در خانههایشان ماهواره دارند در ساعات پربیننده ماهوارههای خود را خاموش کرده و به تماشای برنامههای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مشغول شوند، این مزیت ما را نشان میدهد و باید بگویم که هر وقت ما سریالهای پربینندهای داشتیم، با وضوح از بینندگان ماهواره کاسته شده است.
سریال ملکوت موفق بود
ضرغامی گفت: مقام معظم رهبری تاکیدات بسیاری در خصوص ورود معارف اسلامی به تولیدات نمایشی داشتند و ما تاکنون در این عرصه شش الهی هفت سریال تولید کردیم و در میان سه سریال پخش شده از سیما در ایام ماه مبارک رمضان که شامل سریال در مسیر زایندهرود، ملکوت و جراحت میشوند، سریال ملکوت با حد نصاب نمره 5/17 نسبت به نمره 2/16 و 3/16 آن دو سریال دیگر در رتبه اول قرار گرفته است که من علت آن را پرداختن به معارف دینی در این سریال میدانم.
ضرغامی گفت: امروز در دنیا چند کشور بیشتر نیستند که میتوانند برنامههای نمایشی را در حوزه وسیعی تولید کنند که ما در این میان حتما جزو 10 کشور اول دنیا هستیم.
تولید 200 فیلم سینمایی و 2هزار ساعت برنامه نمایشی
او ادامه داد: ما با تولید 200 فیلم سینمایی مخصوص تلویزیون و تولید دوهزار ساعت برنامه نمایشی در این عرصه گام برداشتیم و در حال حاضر هم 95 سریال مختلف در این زمینه مراحل تولید خود را میگذارند.
ضرغامی افزود: ما در حوزه انیمیشین نیز تاکنون 300 ساعت برنامه تولید کردیم و این در حالی است که زمانی که من به سازمان آمدم این میزان 50 ساعت بود.
پخش سریال بینظیر مختارنامه در یک سال
وی در ادامه سخنان خود به پخش سریال مختارنامه اشاره کرد و این سریال را بینظیر توصیف کرد که دارای چهار نکته مهم است؛ یکی نمایش ترکیب زر، زور و تزویر و نقش آنها در انحراف جامعه، تاثیر انحراف خواص و نخبگان جامعه در سطح جامعه، طرح تفکرات مختلف در حوزههای معرفتی و اجتماعی و نیز نقش تفرقه در جامعه و آثار زیانبار موجود در آن و ضربهای که به نهضت اسلامی زده است. او گفت که پخش این سریال به مدت تقریبا یک سال طول خواهد کشید.
قهوه تلخ مورد تایید ما نیست
ضرغامی در پایان سخنان خود در پاسخ به یکی از سوالات در مورد تولید سریال قهوه تلخ گفت که این سریال را ما نساختهایم و انگار مجوزش را از وارت ارشاد گرفته است و مورد تائید ما نیز نیست.