سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هیچ قطره ای نزد خداوند، محبوب تر از دوقطره نیست : قطره خونی در راه خدا، و قطره اشکی در سیاهی [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
کاربر(2)
لینک دلخواه نویسنده

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

صفحات اختصاصی
 
sitemap
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :169
بازدید دیروز :23
کل بازدید :342530
تعداد کل یاداشته ها : 1567
103/9/9
4:53 ع
فضای سایبر > روندها  - همشهری آنلاین - رشید عسگری:
VPN یا شبکه مجازی اختصاصی (Virual Private Network) ابزار برقراری ارتباط در شبکه‌ است

از زمان گسترش دنیای شبکه‌های کامپیوتری، سازمان‌ها و شرکت‌ها به دنبال یک شبکه ایمن و سریع گشته‌اند.

تا مدتی قبل شرکت‌ها و سازمان‌هایی که اطلاعات زیادی برای انتقال داشتند از خطوط Leased و شبکه‌های WAN‌ بهره می‌بردند. شبکه‌های ISDN (با سرعت 128کیلوبایت بر ثانیه) و OC3 (با 155مگابایت بر ثانیه) بخشی از شبکه WAN‌ هستند.

این شبکه‌ها مزیت‌های زیادی نسبت به اینترنت دارند ولی گسترش و نصب آن‌ها بسیار گران‌قیمت و وقت‌گیر است.

افزایش محبوبیت و فراگیری اینترنت بعضی از سازمان‌ها را به استفاده از انترانت کشاند. در این بین استفاده از شبکه‌های مجازی اختصاصی (VPN) مطرح شد.

اصولاً VPN یک شبکه اختصاصی است که از یک شبکه عمومی مانند اینترنت برای ایجاد یک کانال ارتباطی مخصوص بین چندین کاربر و دسترسی به اطلاعات بهره می‌برد.

بهره بردن VPN از شبکه‌های عمومی مسافت را بی‌معنی می‌سازد، امنیت را بالا می‌برد و دردسر‌های استفاده از پروتکل‌های مختلف را کاهش می‌دهد.

مثال خوبی می‌توان برای توضیح VPN مطرح کرد. چند جزیره کوچک و مستقل از هم را در اقیانوسی در نظر بگیرید. در اینجا جزیره‌ها نقش مراکزی را ایفا می‌کنند که ما قصد اتصال آن‌ها به یکدیگر را داریم. اقیانوس هم می‌تواند یک شبکه عمومی مانند اینترنت باشد.

برای رفت و آمد از جزیره‌ای به جزیره‌ دیگر می‌توان از قایق‌های موتوری کوچک استفاده کرد. البته استفاده از این قایق‌ها بسیار وقت‌گیر و البته ناامن است. هر کس از جزیره‌های دیگر می‌تواند رفت و آمد شما را مشاهده کند. از این رو می توان قایق را به استفاده از وب برای ایجاد ارتباط بین دو مرکز تشبیه کرد.

فرض کنید که بین جزیره‌ها پل‌هایی ساخته شده‌است. استفاده از این پل‌ها به مراتب بهتر از روش قبلی است. البته این روش نیز بسیار گران قیمت است و از ایمنی کافی برخوردار نیست. این روش را نیز می‌توان به استفاده از خطوط Leased تشبیه کرد.

حال استفاده از VPN را به صورت یک زیردریایی کوچک و سریع فرض کنید. رفت و آمد با این زیردریایی بسیار سریع و آسان است. از طرفی رفت و آمد شما کاملا? دور از چشمان همه انجام می‌‌شود.

VPDN و Site-to-Site

از انواع VPN می‌توان به Remote Access VPN‌ یا Virtual Private Dial-up Netowrk اشاره کرد. VPDN برای سازمان‌هایی که کاربران زیادی در مکان‌های متعدد دارند، مناسب است. به این ترتیب از یک مرکز برای ایجاد سرور شبکه دسترسی (NAS) استفاده می‌شود. هر کاربر ابزاری برای اتصال به این سرور دریافت می‌کند و به VPN متصل می‌شود. [چطور سرورهای اینترنت کار می‌کنند؟]

نوع دیگر Site-to-Site نام دارد. در این روش با استفاده از اینترانت و اکسترانت می‌توان دو سایت مشخص را به هم متصل کرد. این کار برای شرکت‌هایی مناسب است که قصد به اشتراک گذاشتن یک دسته اطلاعات خاص با شرکت دیگری را دارند. در این روش VPN تنها بین دو سایت مشخص شده ایجاد می‌شود.

تونلینگ (Tunneling)

VPN معمولاً برای ایجاد شبکه اختصاصی از تونلینگ استفاده می‌کند. در این روش یک تونل ارتباطی، بسته دیتایی که در درون یک بسته دیگر قرار گرفته را به مقصد می‌رساند.

تونلینگ از سه پروتکل ارتباطی استفاده می‌کند:

  • پروتکل حامل (Carrier Protocol): اطلاعات شامل حمل اطلاعات به مقصد
  • پروتکل کپسوله کردن (Encapsulating Protocol): پروتکلی است که بسته دیتا اصلی درون آن قرار می‌گیرد
  • پروتکل عابر (Passenger Protocol): پروتکل مربوط به دیتا اصلی

استفاده از تونلینگ ارسال و دریافت هر نوع اطلاعاتی را ممکن می‌سازد. برای مثال می‌توان داده‌ای که پروتکلی غیر از IP‌ (مانند NetBeui) دارد را در درون بسته IP قرار داد و به راحتی به مقصد رساند.

امنیت : فایروال

متخصصان شبکه از ابزار‌های مختلفی برای ایمن ساختن VPN استفاده می‌کنند.

استفاده از فایروال تقریباً یکی از مرسوم‌ترین روش‌های ایمن سازی شبکه‌ها است. فایروال می‌تواند پورت‌های مختلف و همچنین نوع بسته‌های دیتا را کنترل و محدود کند.

امنیت: کدگذاری

کدگذاری شامل ترجمه اطلاعات به رمز‌هایی خاص و ارسال آن‌ها به یک دستگاه دیگر است به طوری که دستگاه گیرنده هم ابزار ترجمه این رمز خاص را دارا باشد.

در VPN از دو نوع کدگذاری استفاده می‌شود. روش متفارن (Symmetric-key encryption) نوع رمز به کار رفته را همراه با اطلاعات ارسال می‌کند. به این ترتیب کامپیوتر فرستنده اطلاعات را به رمز‌ خاصی ترجمه می‌کند و اطلاعات این رمز را همراه با داده‌ها به کامپیوتر گیرنده ارسال می‌کند. کامپیوتر گیرنده نیز با دریافت داده‌ها و مشاهده اطلاعات کدگذاری، رمز‌ها را ترجمه می‌کند.

روش دیگر از دو کلید برای کدگذاری و بازخوانی رمز‌ها استفاده می‌کند. اطلاعات کدگذاری شده یک کلید عمومی دریافت می‌کنند در حالی که هر کامپیوتر گیرنده باید از قبل کلید مخصوصی را نیز دارا باشد. به این ترتیب برای بازخوانی اطلاعات کدگذاری شده، باید هر دو کلید را در دست داشت.


  
  

Tool available for those affected by the DNS-Changer

The malware family of the DNS-changer manipulates the Windows network settings.

The DNS server entries are changed on the respective network adapter to achieve this. In the event of an infection, this will divert requests from web sites to malicious sites that are maintained by criminals.

The operators of those DNS servers have been arrested in November 2011 by the FBI and European law enforcement authorities. Additionally, the servers have been replaced with correctly working DNS-servers.

However, those servers will be shut down as of March 8th, 2012.

Computers that have been affected and did not apply the recommended changes within the settings, will not able to use the internet anymore, since the users are unable to dissolve domain names now without having access to the DNS.

Avira provides a tool for this purpose that will reset the entries to Windows standard.

Note:
The tool doesn"t send any data through the internet. An installation of the tool is not required.
However, a restart of Windows will be necessary after the execution of the tool and a successful repair.

Download Avira DNS Repair-Tool


  
  

Anti-rootkit utility TDSSKiller

This section explains how to neutralize complicated malware, i.e. when user participation is required to modify the system registry or execute a special utility, for example. If you have not found the requested information in this section please submit a request to the Kaspersky Lab Technical support.

­

A rootkit is a program or a program kit that hides the presence of malware in the system.

A rootkit for Windows systems is a program that penetrates into the system and intercepts the system functions (Windows API). It can effectively hide its presence by intercepting and modifying low-level API functions. Moreover it can hide the presence of particular processes, folders, files and registry keys. Some rootkits install its own drivers and services in the system (they also remain “invisible”).

Kaspersky Lab has developed the TDSSKiller utility that allows removing rootkits.

 

How to disinfect a compromised system

  • Download the TDSSKiller.exe file on the infected (or possibly infected) computer;

  • Run the TDSSKiller.exe file;

  • Wait until the scanning and disinfection completes. A reboot might require after the disinfection has been completed.

 


IMPORTANT

 

  • The utility supports

    32-bit operation systems: MS Windows XP SP2, MS Windows XP SP3, MS Windows Vista, MS Windows Vista SP1, MS Windows Vista SP2, MS Windows 7, MS Windows 7 SP1,  Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard / Enterprise SP2, Microsoft Windows Server 2003 Standard / Enterprise SP2, Microsoft Windows Server 2008 Standard / Enterprise SP2.
    and
    64-bit operation systems: MS Windows XP SP2, MS Windows XP SP3, MS Windows Vista, MS Windows Vista SP1, MS Windows Vista SP2, MS Windows 7, MS Windows 7 SP1, Microsoft Windows Server 2008 Standard / Enterprise x64 Edition SP2, Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard / Enterprise x64 Edition SP2, Microsoft Windows Server 2003 Standard / Enterprise x64 Edition SP2, Microsoft Windows Server 2008 R2 Standard / Enterprise x64 Edition SP0 or higher.

  • The utility has a graphical interface.

 

  • The utility can be run in Normal Mode and Safe Mode.

 

It detects and removes the following malware:

 

List of malicious programs

 

Rootkit.Win32.TDSS, Rootkit.Win32.Stoned.d, Rootkit.Boot.Cidox.a, Rootkit.Boot.SST.a, Rootkit.Boot.Pihar.a,b,c, Rootkit.Boot.CPD.a, Rootkit.Boot.Bootkor.a, Rootkit.Boot.MyBios.b, Rootkit.Win32.TDSS.mbr, Rootkit.Boot.Wistler.a, Rootkit.Win32.ZAccess.aml,c,e,f,g,h,i,j,k, Rootkit.Boot.SST.b, Rootkit.Boot.Fisp.a, Rootkit.Boot.Nimnul.a, Rootkit.Boot.Batan.a, Rootkit.Boot.Lapka.a, Rootkit.Boot.Goodkit.a, Rootkit.Boot.Clones.a, Rootkit.Boot.Xpaj.a, Rootkit.Boot.Yurn.a, Rootkit.Boot.Prothean.a, Rootkit.Boot.Plite.a, Rootkit.Boot.Geth.a, Rootkit.Boot.CPD.b, Backdoor.Win32.Trup.a,b, Backdoor.Win32.Sinowal.knf,kmy, Backdoor.Win32.Phanta.a,b, Virus.Win32.TDSS.a,b,c,d,e, Virus.Win32.Rloader.a, Virus.Win32.Cmoser.a, Virus.Win32.Zhaba.a,b,c, Trojan-Clicker.Win32.Wistler.a,b,c, Trojan-Dropper.Boot.Niwa.a, Trojan-Ransom.Boot.Mbro.d, e, Trojan-Ransom.Boot.Siob.a, Trojan-Ransom.Boot.Mbro.f.


  
  

گروگانگیرهای دیجیتالی در کمین اند

برای بازداشتن قربانیان از مراجعه به مسوولان، نرم­‌افزار مذکور اعلام می­‌کند که کامپیوتر را به دلیل نقض قوانین کپی­‌رایت یا – در نسخه­‌های اولیه نرم­‌افزار گروگانگیر- بر اساس قوانین ضد تروریسم و هرزه­‌نگاری قفل کرده است.

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: نرم افزار گروگانگیری عموماً با اجرای ناخواسته برنامه مخرب توسط قربانی آغاز می­‌شود. سپس این نرم­‌افزارها که نرم­‌افزار گروگانگیر خوانده می­‌شوند، هارددرایو کامپیوتر را رمزگذاری و به قربانی پیشنهاد می­کنند که در ازای پرداخت مبلغی اندک کلید رمزگذاری را خریداری کند.

طی چند ماه گذشته، متخصصان امنیت با شماری از گروه­‌هایی که از این تاکتیک استفاده می­کنند وارد بازی موش و گربه شده­‌اند. نسخه­‌های جدید این نوع بدافزارها که کاربران کامپیوترها را در اتریش، هلند، انگلستان، فرانسه، آلمان و سوییس هدف قرار داده­‌اند، از همین روش برای قفل کردن کامپیوترها استفاده می­‌کنند: اجرای برنامه­‌های کوچک که در استارت­آپ سیستم بارگذاری می­‌شود و کاربر را وادار می­‌کند تا پیش از ورود به سیستم کدی را وارد کند.

برای بازداشتن قربانیان از مراجعه به مسوولان، نرم­‌افزار مذکور اعلام می­‌کند که کامپیوتر را به دلیل نقض قوانین کپی­‌رایت یا – در نسخه­‌های اولیه نرم­‌افزار گروگانگیر- بر اساس قوانین ضد تروریسم و هرزه­‌نگاری قفل کرده است.

نرم‌­افزار گروگانگیر عموماً تهدیدی مهم تلقی نمی­‌شود بلکه صرفاً آن را اتفاقی نامتعارف می­دانند. اما افزایش وقوع آن در چند وقت اخیر ممکن است نشانه موفقیت نسبی مجرمان در کاربرد آن باشد.

یکی از مدیران ابیوس.سی­اچ (Abuse.ch)، وب‌سایت ردگیری بات­نت­ها که مقر آن در سوییس است، در مصاحبه­‌ای مکتوب گفت: از نظر من، این شیوه بسیار متداول شده است. دلیلش را نمی­دانم اما شاید دلیل آن دشوار نبودن نوشتن برنامه نرم­‌افزار گروگانگیر باشد - تلاشی اندک اما بسیار مؤثر.

بر اساس اطلاعات وب‌سایت سازمان فناوری اطلاعات کشور، وب‌سایت ابیوس.سی­اچ که به دلیل ردگیری بات­نت­های مهمی چون زئوس (Zeus) و اسپای­‌آی(SpyEye) معروف شده است، در نوشته­‌ای خاطرنشان کرد که آلودگی مذکور به شیوه­ای متداول، یعنی استفاده از کیت بلکهول (Blackhole) منتشر می­‌شود.

مجرمان سایبری با استفاده از این ابزار می­توانند وب­‌سایت­‌هایی ایجاد کنند که از نقاط ضعف نرم­‌افزاری موجود در سیستم­‌های بازدیدکنندگان بهره­‌برداری و بدافزارها را نصب می­‌کنند.

نرم­‌افزار گروگانگیر به محض نصب شدن مکان جغرافیایی قربانی را شناسایی و هشداری متناسب با کشور مربوطه ارسال می­کند. در این هشدار از کاربر خواسته می­‌شود که برای باز کردن قفل سیستم هزینه­‌ای بپردازد. در تحلیل مذکور آمده است که نکته عجیب فرایند مذکور این است که پیش از آن که بدافزار مکان قربانی را شناسایی کند، همه هشدارها به آلمانی نوشته می­شوند.

این حملات چنان افزایش یافته­‌اند که گروه واکنش اضطراری کامپیوتر لهستان (CERT Polska) رهنمودی منتشر کرد که در آن دو راهکار برای باز کردن قفل کامپیوتر آلوده بدون پرداخت پول به باجگیران ذکر شده بود. پیش از انتشار این رهنمود، CERT وسیله­ای ابداع کرده بود که می­شد به کمک آن کلیدهایی تقلبی برای باز کردن قفل سیستم به وجود آورد اما این ابزار در مورد نسخه­‌های جدیدتر نرم­‌افزار گروگانگیر کارایی نداشت.

در این رهنمود آمده است روش­هایی که CERT اعلام کرده به کاربران کمک می­کند تا بدافزار مذکور را از روی سیستم پاک کنند، حتی وقتی که بوت کردن سیستم ممکن نباشد.

بنا بر هشداری که CERT ‌داده است، این بدافزار اغلب خود را به فهرست نرم­‌افزارهای کاربردی­ای می­‌افزاید که هنگام بالا آمدن سیستم شروع به کار می­کنند. با این کار، وقتی کاربر هنگام راه­ افتادن سیستم آن را حذف می­‌کند، بدافزار می­تواند دستگاه را در نوبت دیگری آلوده سازد. تنها راه­ حل این است که جلوی این بدافزار از ابتدای راه­‌اندازی سیستم گرفته شود.

در روش­های اعلام­ شده، از Safe Mode ویندوز برای راه­‌اندازی دستگاه و حذف دستی بدافزار یا از یک سی­دی بازیافت که یکی از سازندگان آنتی‌­ویروس ارائه کرده استفاده می­شود.

بنا به گفته ابیوس.سی­اچ، با وجود چنین راه حل­‌های ساده­ای احتمال نمی­رود که این مجرمان بتوانند بابت کلید قفل­هاشان 100 یورو دریافت کنند اما سادگی این نوع حملات ممکن است به افزایش آن­ها منجر شود.


  
  

جریمه سنگین گوگل به خاطر دروغگویی

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا - گوگل با پرداخت 22?5 میلیون دلار جریمه برای جبران خسارت ناشی از دروغگویی به کاربرانش موافقت کرده است.
این شرکت در مورد نحوه استفاده از کوکی های کاربرانش به آنها دروغ گفته و به طور گسترده از این روش برای جمع آوری اطلاعات شخصی افراد بهره گرفته است. کمیسیون فدرال تجارت امریکا می گوید گوگل با سواستفاده از مرورگر اینترنتی سافاری متعلق به اپل و دستکاری تنظیمات پیش فرض آن به طور مخفیانه اطلاعاتی را در زمان بازدید کاربران از سایت های وابسته به گوگل جمع اوری کرده است.
گوگل بارها ادعا کرده هرگز بدون اطلاع کاربران داده های خصوصی مربوط به عادات کاربریشان را جمع اوری نمی کند، اما به صراحت در این مورد دروغ گفته است. حال این شرکت علاوه بر پرداخت جریمه باید سیاست های خود در قبال کاربران را هم اصلاح کند. کمیسیون فدرال تجارت امریکا صدور چنین حکمی را پیامی روشن به افراد و شرکت هایی دانسته که به حریم شخصی کاربران احترام نمی گذارند.


  
  

ویروس پلیس را جدی نگیرید!

ویروس پلیس بعد از آلوده کردن رایانه های شخصی مدعی می شود که بدافزار خطرناکی رایانه را آلوده کرده و کاربر باید برای پاکسازی رایانه اش ضروری است مبلغ قابل توجهی بپردازد.

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: ویروس پلیس بعد از آلوده کردن رایانه‌های شخصی مدعی می‌شود که بدافزار خطرناکی رایانه را آلوده کرده و کاربر باید برای پاکسازی رایانه‌اش ضروری است مبلغ قابل توجهی بپردازد.

از جمله دیگر بهانه‌های کلاهبرداری این پلیس ویروس، می‌توان به نقض کپی رایت توسط کاربران، عدم مراجعه به دادگاه های قانونی و در نهایت عدم پرداخت جریمه ها اشاره کرد.

شرکت امنیتی پاندا که این بدافزار را شناسایی کرده از تحول و پیچیده تر شدن آن اظهار نگرانی کرده است. براساس گزارش پاندا تروجان‌ها کماکان متداول ترین بدافزارها برای حمله به کاربران هستند و 76 درصد از کل آلودگی‌ها مربوط به آنهاست.

کرم‌ها هم 11 درصد آلودگی‌ها را به خود اختصاص داده و رتبه دوم را دارند.

طراحی ویروس‌های پلیس به طور عمده در کشورهای اروپای شرقی و روسیه انجام می شود و بر مقابله با این پدیده همکاری نیروهای قضایی و امنیتی ضروری است.


  
  

شرکت امنیتی روسی کسپرسکی می‌گوید این بدافزار که شباهت‌هایی به استاکس نت هم دارد اطلاعات کاربران خدمات آنلاین بانکداری و همین طور استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی را به سرقت می‌برد.

این بدافزار پیچیده که Gauss نام گرفته از نظر کدنویسی و طراحی اشتراکاتی با فلیم دارد و در واقع یک تولکیت خرابکار سایبری پیچیده است که در طراحی آن بر مخفی کاری و رازداری و عدم امکان شناسایی تاکید شده است. البته هدف از طراحی Gauss متفاوت از اهداف طراحی فلیم و دوکو می باشد.

Gauss مانند فلیم احتملا توسط یکی از دولت‌های حامی خرابکاری‌های سایبری در جهان طراحی شده و اطلاعات حساسی را از کاربرانش سرقت می کند. Gauss در کنار اطلاعات بانکی می تواند کلمات عبور را هم بدزدد، کنترل یو اس بی رایانه را هم به دست بگیرد و محتوای پوشه‌ها و درایوها را جستجو کند.

کسپرسکی تاکنون 2500 رایانه که آلوده به Gauss شده اند را شناسایی کرده و احتمال می‌دهد هزاران رایانه دیگر هم آلوده به آن باشند.


  
  
یک بدافزار جدید به نام Warp در کشور چین شناسایی شده که از شیوه جدیدی برای انتشار خود استفاده می کند.

یک بدافزار جدید به نام Warp در کشور چین شناسایی شده که از شیوه جدیدی برای انتشار خود استفاده می کند.

پس از آلوده ساختن یک سیستم Windows، کامپیوتر قربانی به عنوان یک روتر (Router) به دستگاه روتر واقعی در شبکه معرفی می شود تا ترافیک بقیه کامپیوترهای حاضر در شبکه به آن کامپیوتر آلوده هدایت گردد و بدین ترتیب ویروس بتواند بر روی ترافیک ارسالی به کامپیوترهای سالم نفوذ و کنترل داشته باشد.

به نظر می رسد که هدف اصلی ویروس Warp هدایت ترافیک به وب‌سایت های تبلیغاتی خاص می باشد. ویروس Warp با ارسال یک دستور ARP به روتر واقعی شبکه، آن را فریب می دهد تا تمام ترافیک شبکه را به کامپیوتر آلوده بفرستد. اغلب روترها، دستور ARP درخواست نشده را قبول می کنند. ویروس Warp از یک ابزار نفوذ قدیمی به نام ZXarps برای این کار استفاده می کند.

بدین ترتیب هنگامی که کاربر روی یکی از کامپیوترهای سالم شبکه، مرورگر را باز کرده و درخواست مراجعه به یک وب‌سایت را می دهد، کاربر به آن وب‌سایت مورد نظر هدایت می شود ولی در پشت صحنه، به طور همزمان با استفاده از روش iFrame HTML tag یک وب‌سایت مخرب هم باز می شود که در آنجا، با سوء استفاده از نقاط ضعف برنامه های جانبی Java و Adobe در مرورگر، ویروس Warp بر روی کامپیوتر قربانی نصب و فعال می گردد.

گر چه ویروس Warp فقط در محدوده کشور چین مشاهده شده و اثرات مخربی را به همراه ندارد و تنها برای فعالیت های تبلیغاتی استفاده می شود، ولی با توجه به روش و شیوه بدیع این ویروس، انتظار می رود که مورد توجه دیگر ویروس نویسان و نفوذگران قرار گیرد و برای اهداف مخرب تر بکار گرفته شود.


  
  

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: یک شرکت داخلی اقدام به تولید نخستین تبلت ایرانی با نام DIMO، با قیمت 390 هزار تومان در کشور کرده که تا پایان سال به دو کشور خاورمیانه نیز صادر خواهد شد.

رضا مریداوی در مراسم رونمایی از تبلت های ایرانی در بین خبرنگاران با بیان اینکه شرکت مطبوعش به تولید تبلت های  ایرانی DIMO پرداخته و ماهانه قصد دارد به تولید 10 هزار تبلت ملی در کشور بپردازد، اظهار داشت: در فاز نخست قرار است 2 مدل تبلت با نام‌های DIMO700 و DIMO900 به بازار عرضه شود.

وی گفت: هر دو محصول از لحاظ سخت افزاری شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند، اما از لحاظ نوع و سایز صفحه نمایش و همچنین شکل و ظاهر با هم متفاوت اند.

مریداوی ادامه داد: هم اکنون درهر ماه به صورت میانگین 10 هزار دستگاه تولید می شود که قرار است این میزان تا پایان سال دو برابر شود.

وی با بیان اینکه تبلت 7 اینچی دمو با قیمت 390 هزار تومان و تبلت 9 اینچی با قیمت 580 هزار تومان در اختیار مصرف کننده نهایی قرار می گیرد، ادامه داد: این شرکت قصد دارد نخستین تولیده کننده تبلت در خاورمیانه باشد بر همین اساس تا پایان سال این محصول به دو کشور خاورمیانه صادر می شود.

مریداوی افزود: این کالای ایرانی تا پایان سال 2013، حدود 43 درصد و تا سال 2014، حدود 54 درصد بازار ایران را تحت پوشش خود قرار می دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون این تبلت ها در 200 نمایندگی در سراسر کشور وجود دارد و افراد می توانند آن را تهیه کنند، تصریح کرد: این  محصول ایرانی دارای 2 ماه گارانتی تعویض و 12 ماه گارانتی خدمات پس از فروش است.

وی با تاکید بر حمایت مسئولان ازاین تبلت ها، اعلام کرد: در صورت عدم حمایت شاهد افزایش قاچاق در بازار خواهیم بود، درهمین راستا قصد داریم با سه اپراتور همراه اول، دوم و رایتل همکاری داشته باشیم.

مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری تبلت های ایرانی دمو

DIMO700  یک تبلت 7 اینچی است که  سایز مناسب ،امکان نگه داشتن تبلت و کار کردن با یک دست ،قابلیت تشخیص 5 نقطه لمس همزمان  از وِیژگی های آن محسوب می شود.

صفحه نمایش ضد خش آن، دارای رزولوشن 480×800  و نسبت تصویر 16:9 است.

از مشخصه‌های ظاهری این تبلت می‌توان به وجود دوربین در بالای صفحه نمایش برای داشتن مکالمه تصویری از طریق اینترنت ، وجود سه کلید لمسی back ، home و menu در سمت راست صفحه نمایش اشاره داشت.

همچنین تبلت DIMO900 تبلتی با صفحه نمایش 9.7 اینچی است که قدرت تشخیص 10 نقطه لمس همزمان را دارا است. جنس بدنه این تبلت از آلومینیوم خشک است.  این تبلت دارای صفحه نمایش ضد خش با رزولوشن 768×1024 و نسبت تصویر 4:3 است. در ساخت صفحه نمایش این تبلت از تکنولوژی IPS استفاده شده که از قابلیت‌های این صفحه نمایش‌ها می‌توان به رنگ‌های طبیعی تولید شده توسط این صفحه نمایش‌ها اشاره کرد.

از مشخصات ظاهری این تبلت می‌توان به وجود یک دوربین در جلوی تبلت برای داشتن مکالمه تصویری از طریق اینترنت و همچنین دوربین در پشت تبلت عکس برداری و ثبت لحظات اشاره کرد.


  
  

 

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

 

Laptop Guide

 

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و... را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)

بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:

1- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)

2- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!

3- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)

4- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

 

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:

دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .

در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :

CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.

Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).

Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.

از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.

لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.

یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.

امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.

قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.

 در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !

 و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:

CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz

RAM  : 512 MB DDR 2

HDD : 30 GB

که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.

همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

 

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.

بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

 

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

 

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

 

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

 

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

 

Lenovo Laptop

 

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

 

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

 

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

 

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

 

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

 

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:

1- لپ تاپ برای افراد عادی :

پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

 

2- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:

در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

 

3- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :

بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

 

Dell XPS

 

4- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :

در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب

( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)

البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

 

 

 


  
  
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >